rendezvény

2019.11.03. 07:43

A katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napját”

Az ország 65 katasztrófavédelmi kirendeltségének munkatársai látják el a társasházakban élőket a tűzbiztonsággal kapcsolatos információkkal.

V. E.

Forrás: Shutterstock

Szeles Péter, a nógrádi igazgatóság hivatalvezetője portálunkkal azt közölte, hogy megyénkben a szakemberek november 5-től 7-ig 10 és 16 óra között fogadják az érdeklődőket a Balassagyarmati és a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltségeken.

– A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak lakóközösségei részletes tájékoztatást kapjanak az őket érintő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel növelve a lakóépületek biztonságát. Ilyenek például a tűzvédelmi házirend készítésével, vagy a biztonsági rács létesítésével kapcsolatos tudnivalók. Emellett a szakemberek ismertetik majd az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat és lakóközösségeket érintő, 2020 januárjában hatályba lépő változásait is – közölte Szeles Péter. Hozzátette: a katasztrófavédelem egész évben vizsgálja, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat.

Az ellenőrzésekkel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületekre vonatkozó tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amelyeket állandóan szabadon is kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában