Időskorúaktól csaltak ki pénzt

2018.04.05. 15:23

A katasztrófavédelem és a gázszolgáltató munkatársainak adták ki magukat

A szécsényi nyomozók két miskolci férfit hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe.

A Szécsényi Rendőrkapitányság 4 rendbeli csalás miatt folytat eljárást K. Géza 56 éves és ifj. K. Géza 30 éves miskolci lakosok ellen.

A gyanúsítottak március 27-én Karancsalján egy, míg március 28. és március 29. között Ludányhalásziban három családi háznál jelentek meg és adták ki magukat a katasztrófavédelem, valamint az illetékes gázszolgáltató munkatársainak. Az 56 éves férfi és társa az ingatlanban lévő gázfogyasztó készülékek ellenőrzését követően – arra hivatkozva, hogy azok meghibásodtak, illetve azoknál alkatrészcsere szükséges – az időskorú sértetteket tévedésbe ejtették, és előleg címén több tízezer forint készpénzt csaltak ki tőlük.

A körözött gépkocsival közlekedő két férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai április 4-én az M3-as autópályán, Ófehértó térségében elfogták, és a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították.

A szécsényi nyomozók az 56 éves férfit és 30 éves társát gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

Forrás: police.hu

Illusztrációs fotó: Pinterest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában