Szenvedély

2019.01.09. 20:00

A táncos pár álma vált valóra iskolájuk létrejöttével

Több táncvilágbajnokság és megszámlálhatatlan verseny áll a karancssági származású Fülöp Zsuzsanna és párja, Mizsér Tamás mögött. Néhány hónapja pedig úgy döntött az életben is egy párt alkotó táncos, hogy Budapesten nyitják meg saját stúdiójukat, ahol ők maguk oktatják a növendékeket.

Gerhát Karina

Fülöp Zsuzsanna és Mizsér Tamás nemcsak a parketten, de az életben is tökéletes párt alkotnak. Nemrég a fővárosban nyitottak táncstúdiót, Beküldött fotó

– A Sy­nergy Táncstúdió ötlete tavaly nyár végén körvonalazódott a fejünkben vőlegényemmel, Mizsér Tamással. Négy éve alkotunk egy párt a parketten és oktatunk társastáncot. Ez idő alatt fogalmazódott meg bennünk az önállósodás gondolata, a saját „otthon” megteremtése a közös munkánkhoz. Remek lehetőségünk nyílt szeptembertől Budapest egyik legközpontibb helyén, a Nyugati pályaudvartól nem messze megnyitni a Synergyt. Így kezdődött meg az oktatás szeptember 10-én a Visegrádi utca 29-ben található stúdióban. Neve, a „szinergia”, görög eredetű szóból származik, amely együttműködést, együtt való hatást jelent – mondta lapunknak Fülöp Zsuzsanna.

Bővítettek is

– Régi tanítványaink is nagy örömmel fogadták az új „otthonunkat”, sok pozitivitást és támogatást kaptunk a környezetünktől ezen a téren is – hangsúlyozta a karancssági lány. Kifejtette továbbá: a hely adottságainak köszönhetően, nemcsak az oktatók száma emelkedik, hanem a négyzetmétereké is, a napokban elkészült a harmadik terem is. Igyekeznek tehát folyamatosan bővülni, nyitottnak lenni minden igényre, ami felmerül és dolgoznak azon, hogy stúdiójuk otthonos közösségi tér legyen, ahol minden kedves vendégük, táncos, sportoló, tanár részesül a szinergia élményében.

A táncos, oktató hozzátette: gyakran az üzleti életben is használatos két fél kölcsönös együttműködésének jellemzésére. Attól függetlenül, hogy személyek közötti kapcsolatról vagy cégek együttműködéséről beszélünk, a szinergikus kapcsolat létrehozásának és fenntartásának alapvető eleme a folyamatos információcsere, illetve visszacsatolás az egyének között.

– Szinergiahatásról akkor beszélhetünk, amikor valamiféle pozitív többlet keletkezik a felek együttműködése révén. Ez az élmény maximálisan jelen van akkor, mikor két ember együtt táncol, közös munkájukkal valamiféle többletenergia keletkezik. Ezt átélni nagyon jó és úgy gondolom, ezt mindenkinek érdemes, minél többször megtapasztalnia. Ez a cél. Szeretnénk a táncot, a mozgást, a testrészek és az emberek egymással való összhangját a középpontba helyezve pluszt vinni azok életébe, akik ellátogatnak hozzánk, legyen szó a társastáncról vagy bármely más tanár óráiról – hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna.

Fülöp Zsuzsanna és Mizsér Tamás nemcsak a parketten, de az életben is tökéletes párt alkotnak. Nemrég a fővárosban nyitottak táncstúdiót, Beküldött fotó

Kifejtette: a stúdióban más tanárok is lehetőséget kapnak, hogy órákat tartsanak. Náluk akár hiphop stílust is lehet tanulni, az egyik leghíresebb magyar csapat, az After School oktatóitól, továbbá tudnak szolgálni salsation és latin fitness, jóga, TRX-órákkal is a társastánc mellett. Nagyon büszkék arra, hogy a szeptemberben induló kezdő társastánccsoportjuk szinte azonnal telt házas lett, így ezzel párhuzamosan egy második kezdő csapatot is kellett indítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!