Program

2023.05.20. 14:28

Elmosta az özönvíz a vadrózsafesztivált Nógrádsipeken

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék több településen is gondot okozott a napokban szűkebb hazánkban. A legnagyobb károkat Nógrádsipek szenvedte el. A károk felmérése jelenleg is zajlik: a falunap és vadrózsafesztivál biztosan elmarad.

Lászlók Judit

 Vizi Zoltán, a község polgármestere portálunknak elmondta, a napokban lezajlott villámárvíz által okozott károk helyreállítása, a takarítás jelenleg is zajlik, azonban a fesztivál idejére nem tudnak végezni a munkálatokkal. Hangsúlyozta, jelen esetben nem a rendezvény megtartása a legfontosabb, sokkal inkább a helyi lakosok segítése és a település rendbetétele. 

– A Nógrádsipeki Falunap és Vadrózsafesztivált 1994 óta rendezzük meg, eddig a koronavírus-járvány miatt kétszer maradt el. Idén a villámárvíz miatt nem rendezzük meg az eseményt a május 27. hétvégén – mondta a polgármester. Hozzátette, ha a lehetőségeik engedik akkor jövőre mindenképp megtartják a Nógrádsipeki Falunap és Vadrózsafesztivált. Az idei nagyszabású fesztivált pedig ősszel bepótolnák.

A jövő hétvégi rendezvényen színvonalas programokat kínáltak volna a falu lakóinak és a településre látogató vendégeknek. Több környékbeli zenekar és tánccsoport mellett, vasárnap este az Apostol együttes adott volna koncertet. 

A triál bajnokságot megrendezik

A V-Team Consulting Magyar Triál Bajnokság már évek óta részét képezi a kétnapos programsorozatnak. A versennyel kapcsolatban megkerestük Szita Eörs szervezőt is, aki elmondta bár a fesztivál idén elmarad, a triál bajnokságot megtartják. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az országos bajnokságban év közben már nem tudnák pótolni a nógrádsipeki futamot, ráadásul sok külföldi versenyző is érkezik a megmérettetésre. Mint mondta, a helyszín változatlan, a futam depója a Szikra terasznál lesz. Az eredeti tervek szerint szombaton 11 órakor, vasárnap pedig 10 órakor rajtol majd a mezőny a magyar és külföldi versenyzőkkel, valamint extrém szekciókkal. Ugyanakkor Marco Mempör triál bemutatóját vasárnap helyett szombaton 15 órakor rendezik majd meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!