Mátraverebély

2019.07.07. 10:45

Csend Háza várja majd a látogatókat Szentkúton

Egy külön, elcsendesedésre szolgáló helyet biztosítanak a nemzeti kegyhely látogatóinak 2020 végétől a Csend Háza megépítésével.

G. K.

Forrás: NMH

Fotós: H.Cs.

Az ezt is támogató határon túli pályázat keretében szabadtéri recepcióval, egészségügyi eszközökkel és kerti berendezésekkel is bővült a ferences zarándokhely infrastruktúrája.

A kegyhely parkjának karbantartására, a zarándokok egészségügyi biztonságát szolgáló orvosi szoba felszerelésére, illetve a búcsújárók fogadására létrehozandó szabadtéri recepcióra is kapott támogatást a kegyhely. Műemlékeinek, illetve műtárgyainak rekonstruálására, a templom szigetelésére, valamint külső festésére, a nyílászárók restaurálására, aszfaltozásra, tájépítészetre, továbbá egy fedett foglalkoztató megépítésére is sor kerül majd.

A pályázat jóvoltából a kegyhelyen ősszel elkezdődik a Csend Házának építése is, amely a mátraverebély-szentkúti zarándokközpont kiegészítő épülete lesz.

– Az újjáépített kegyhely egységes arculatába illeszkedő visszafogott, földszintes épület télen is fűtött, meleg helyet biztosít majd az elcsendesedni vágyóknak – mondta portálunknak Orosz Lóránt, a mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatója.

 

Címkék#Szentkút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!