telelés

2019.02.03. 20:00

Sokan utaznak a télből a nyárba

Thaiföldre és Dubaiba utaznak a legszívesebben a megyéből, akik megengedhetik maguknak, de közkedvelt úti célok közé tartoznak az európai városok is. Sokan pedig már most lefoglalják a nyári utazást.

Tóth-Nagy Orsolya

A hidegebb időszakokban egyre többen indulnak útnak, hogy élvezhessék a napsütést. Ma már igen széles a választék és a legmesszebb tájakra is eljuthatnak a nyár szerelmesei.

Hová érdemes télen utazni?

Aki meleg tengerre és forró napsütésre vágyik a téli hónapokban, az számos egzotikus út közül válogathat kedvére. Az utazási irodákban természetesen segítenek az utazni vágyóknak. A legjobb úti célok a hidegebb időszakban: a Dominikai Köztársaság, Thaiföld, a Kanári szigetek, Bali de Egyiptom is népszerű. Ezek egyébként hosszabb repülőúttal járnak, hiszen több mint tíz óra egy utazás, így igénybe vehetik a szervezetet. Ajánlatos ezért legalább félóránként mozogni és mérsékelten fogyasztani alkoholt.

– Az egzotikus utak az elmúlt időben emelkedtek. Érdekes azonban, hogy a síutak népszerűsége ezzel szemben csökkent – mondta el lapunknak Stec Magdolna, salgótarjáni utazási tanácsadó.

Hozzátette: a nyaralni vágyók ebben az időszakban leginkább Thaiföldet, Izralet és Dubait keresik fel, de közkedvelt üdülőhely Kuba is.

Az utazási tanácsadó kitért arra is, hogy Egyiptom népszerű úti cél a magyarok körében, nemcsak a téli időszakban, de nyáron is.

– Többnyire nyolc napos utazásokat választanak a pihenni vágyók, de akadnak olyanok is, akik tíz-tizenkét napra mennek. A repülőt pedig jobban kedvelik, mint a buszos utazásokat – közölte Stec Magdolna, aki azt is elárulta, hogy a nyaralás során sokak számára az egyik fő szempont a kényelem, így inkább szállodát választanak szálláshelyül.

A hidegebb évszakokban egyébként divatosak az európai városlátogatások is.

– Nagy kedvenc Barcelona, Róma, de Párizs és London is közkedvelt városok – mondta az utazási tanácsadó, aki beszélt a nyári előfoglalásokról is.

Mint mondta, hatalmas az érdeklődés, mert ilyenkor legalább 30-40 százalékkal olcsóbban le lehet foglalni a nyári üdülést. Tehát érdemes előre gondolkodni és még a téli időszakban kitalálni a nyaralás úticélját, amelyek közül hazánkban a legnépszerűbb Törökország, valamint Görögország.

Az utasbiztosításokkal kapcsolatban pedig felhívta a figyelmet, hogy minden utazni vágyónak ajánlott kötni. Az utazási irodákban minden információt megkapnak az érdeklődők.

A pásztói származású Mucsina Fanni barátnőivel közösen szervez utazásokat belföldre és külföldre egyaránt.

– A téli időszakban leginkább városlátogatásokon vettem részt. Ilyen utazás volt például, amikor Milánóba utaztam, ahol a nevezetességek sora ámulatba ejtett – mesélte Fanni, aki mindig lefoglalja a nyári utazást már télen, hogy biztosan legyen szállása. A legnépszerűbb úti céljai között pedig Horvátország és Olaszország szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!