Pályázat

2019.01.16. 12:16

Újra fejlesztik a hulladékkezelést a megyében is

Több mint négymilliárd forintos támogatást nyert el a kö­zelmúltban az összesen harminchét tagtelepülésből álló Zagyvakörnyéki Önkormányzati Társulás, amely Heves és Nógrád megyét érinti.

T.-N. O.

Az összeg a hulladékgazdálkodás fejlesztésére fordítható. A szervezet már a megalakulástól kezdve nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egy élhető és tiszta környezetet biztosítson a térség lakosai számára. Még a korábbi fejlesztéseknek köszönhetően az érintett településeken elérhetővé vált egy európai uniós színvonalú, korszerű hulladékkezelési rendszer. A legutóbb elnyert támogatás most ezt egészíti ki.

A pályázat keretében a tervek szerint egyebek mellett új hulladékszállító járműveket és technológiai gépeket vásárolnak, illetve fejlesztik a telephelyeket. Ezáltal a jövőben bővül a jelenlegi gyűjtési és szállítási eszközpark. A lakosság pedig házi komposztálókat és új gyűjtőedényeket kap majd. Összesen tizenkettőezer-ötszáz darab szelektívhulladék-gyűjtő edényt osztanak ki, amely által nemcsak kényelmesebb, hanem esztétikusabb formában valósulhat meg az elkülönített hulladékgyűjtés. A házi komposztálóknak köszönhetően pedig nagymértékben csökkenhet az otthon keletkező hulladék mennyisége.

A beruházás megyénkben Bért, Bujákot, Csécsét, Egyházasdengeleget, Erdőkürtöt, Erdőtarcsát, Héhalmot, Kállót, Kisbágyont, Palotást, Szarvasgedét, Szirákot, valamint Vanyarcot érinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!