Magyarnándor

2018.11.08. 12:04

Sikerrel vették a télies akadályokat a nógrádi önkéntesek

A Nógrád megyei önkéntes mentőszervezetek állományát készítették fel a polgári védelmi feladatok ellátására – Magyarnándorban zajlott le az erre vonatkozó gyakorlat.

P. K.

Rendkívüli időjárás okozta károkat számoltak fel, Fotó: NMH

A csapatok a Magyar Államvasutak Zrt.-vel (MÁV) együttműködve a téli rendkívüli időjárás okozta károk felszámolását gyakorolták. A feltételezés szerint a rendkívül télies időjárási körülmények miatt a Balassagyarmat és Aszód vasútvonalon – Magyarnándor és Becske-alsó megállóhelyek közötti szakaszán – több helyen fák dőltek a vasúti pályára. A kárelhárítást a hivatásos tűzoltók leterheltsége miatt a MÁV munkatársai és a szűkebb hazánkban működő minősített önkéntes mentőszervezetek tagjai végezték, egy hivatásos állományú kárhelyparancsnok irányításával.

Rendkívüli időjárás okozta károkat számoltak fel, Fotó: NMH

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel és az Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel az egyes, míg a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársai a kettes számú kárhelyen teljesítették teljes sikerrel a szimulációs feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!