Isten éltesse!

2019.04.29. 16:18

100 éves lett Piroska néni, Somoskőújfalu legidősebb lakója

Jeles alkalomból, századik születésnapján köszöntötte Szabó Istvánné Piroska nénit dr. Tóth László, Somoskőújfalu község polgármestere.

Szabó Rita

Fotó: Hegedűs Márk/NMH

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy megélt egy egész évszázadot. Piroska néni lányával és unokájával él Somoskőújfaluban akik süteménnyel, üdítővel és pezsgővel köszöntötték fel az idős asszonyt.

A jeles napon a község polgármestere dr. Tóth László is megjelent, aki egy hatalmas virágcsokrot, és Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő szavait tartalmazó emléklapot nyújtott át a 100 éves Piroska néninek. A falu polgármestere örömét fejezte ki amiért hivatalba lépése óta, először köszönthetett fel egy száz évet megélt, somosi lakost.

Piroska nénit Somoskőújfalu polgármestere, dr. Tóth László köszöntötte
Fotó: Hegedűs Márk

Piroska néni Gyulaházán született, 1981-ben költözött Somoskőújfaluba. Sokáig háztartásbeliként tevékenykedett, majd a salgótarjáni erdészetnél dolgozott tíz esztendeig. Piroska néni elmondása szerint próbált egészségesen, káros szenvedélyektől mentesen élni. Az idős hölgynek csupán egy “rossz„ szokása van: ragaszkodik hozzá, hogy minden reggel kávéval induljon a napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában