újra szült

2019.12.17. 13:45

Újabb gyermeknek adott életet a pásztói csecsemőgyilkos nő

A bírósági tárgyalás szünetében szült gyereket az az asszony, akit a pásztói csecsemőgyilkossággal vádolnak.

Nool

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a nő tavaly januárban egy patakparton szülte meg, majd a vád szerint brutálisan végzett a gyermekével.

A múlt pénteken tartott tárgyalási napon a vádlott délelőtt még jelen volt a Balassagyarmati Törvényszéken, délután azonban már nem jelent meg.

– A bíróság értesítést kapott arról, hogy a nő a balassagyarmati kórházban egészséges lánygyermeknek adott életet. A vádlott újabb terhességéről az ügyben eljáró bíróságot nem tájékoztatta, így arról az ügyészség sem tudott, a nő ezen újabb terhességét – csakúgy mint a vád tárgyát képező esetben – eltitkolta – mondta el a Nool.hu kérdésére dr. Deák Bertold, a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az ügyben a Nógrád Megyei Főügyészség 2019. január 29-én emelt vádat. A vádemelés előtt az ügyészség indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, ezt akkor a nyomozási bíró elutasította. Az ügyészi fellebbezés ellenére a Balassagyarmati Törvényszék helybenhagyta a bírói döntést. A terhelt bűnügyi felügyeletét rendelték el, a mozgását nyomon követő technikai eszközzel biztosítva. Így a nő a vádemelést követően, a bírósági szak alatt, a tárgyalások idején is bűnügyi felügyelet alatt állt (korábbi megnevezés szerinti házi őrizetben volt).

Ez változtatta meg most hivatalból az eljáró Balassagyarmati Törvényszék, miután értesítést kapott a gyermek megszületéséről. A bíróság bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a nőt, az újszülött kislányt pedig elvették tőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!