zsarolás, fenyegetés

2018.10.29. 12:16

Rettegésben tartotta a tari fiatalokat

A Pásztói Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves tari férfival szemben, aki mondvacsinált okokra hivatkozva két ismerősétől is pénzt követelt.

Forrás: shutterstock

A vád szerint a férfi először 2017 szeptemberében, Taron, a játszótéren akart 10.000 forintot szerezni egy kiskorú sértettől azzal az ürüggyel, hogy őt a fiú miatt 60.000 forintra megbüntették. Megfenyegette őt, hogy amennyiben a pénzt nem adja át neki, minden nap meg fogja keresni. A fenyegetés hatására a sértett hazament pénzért, majd az elkövetőnek átadta azt.

Két hónap elteltével a vádlott a buszmegállóban további 20.000 forintot, és a sértett játékkonzolját követelte a fiútól, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem adja át azokat, minden nap a buszmegállóban fogja várni, és meg fogja verni. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, haza kell mennie, mire a vádlott elvette a telefonját tőle, hogy ne tudja szüleit felhívni. A megrémült fiú még aznap elhozott otthonról 20.000 forintot és a játékkonzolt, amit átadott a férfinak. Miután azonban a fiú hazament mindent elmondott édesanyjának, aki a sértettel együtt megkereste a vádlottat és a pénzt, valamint a játékkonzolt visszaszerezte tőle.

A vádlott ezt követően 2018. március 4-én, délután, egy másik sértettet kezdett zsarolni azzal az indokkal, hogy annak édesanyja tartozik neki. Tőle a tartozás fejében használati tárgyakat követelt, és közölte vele, hogy amennyiben azokat önként nem adja át neki, akkor felkeresik őt azok a személyek, akiknek ő tartozik, és abból baj lesz. Ezt követően az elkövető a sértett kifejezett tiltakozása ellenére bement a házba, ahonnan elektromos szerszámgépeket, házimozi rendszert és egy gitárt vitt el. A férfi még ugyanaznap négy társával együtt visszatért a sértett otthonához azért, hogy onnan a motorkerékpárját is elvigyék, de a férfi azt már nem adta át neki. A következő napon azonban az elkövető meglátta őt utcán, ismét veréssel fenyegette meg és a robogóját követelte tőle, amit a megrémült sértett ezúttal átadott neki.

A Pásztói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt vádiratában, melynek tartamát – a vádlott beismerésének esetére – 3 év szabadságvesztésben indítványozta meghatározni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Címkék#Tar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában