elhunytak

2019.09.08. 16:12

Nógrádiak a Vác közelében történt szombati halálos baleset áldozatai

Rendkívül veszélyes a 2-es számú főúton a Vác melletti sejcei elágazótól Katalinpusztáig, a megyehatárig tartó szakasz.

H. H.

Vác, 2019. szeptember 7. Összetört autók, miután összeütköztek a 2-es fõút Váchoz közeli szakaszán 2019. szeptember 7-én. A balesetben hárman meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Itt történt szombaton kora délután az a halálos baleset, amelynek három áldozata Nógrád megyei, balassagyarmati, illetve környékbeli volt.

A helyszínre az elsők között érkezett motoros mentőtiszt a legnépszerűbb közösségi oldalon közölt nyilvános posztjában néhány órával az eset után hálásan megköszönte a mentésben közreműködő civilek hősiességét. Ahogy leírta, azért kellett a civileket bevonni, mert az első percekben a hat sérültet mindössze három szakember látta el, és párhuzamos újraélesztést kellett végezni, mindezt a zuhogó esőben.

Az időközben feltorlódott gépjárművek utasai közül hatan siettek azonnal a mentők segítségére, közöttük egy orvosnő, a férje és egy másik családtag, akik Rétságról tartottak hazafelé, illetve egy rétsági anya és lánya. Egy férfit arra kértek meg, keressen egy platós furgont, ahol száraz körülmények között folytathatják a sérültek ellátását.

„Ezeknek az embereknek szeretnék egy őszinte köszönetet küldeni, mert a helyszínen nem volt időm kellően megköszönni a munkájukat! Miattuk volt esélye a sérülteknek. Szót fogadtak a kéréseimnek, beálltak nyomni, vagy esernyőket tartani, vagy biztatni a beszorult nőt. Miattuk jobb ez a világ!” – hangsúlyozta a motoros mentős, Lausch Patrik, akinek köszönetnyilvánító mondatait még vasárnap több országos hírportál is közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában