drogkereskedelem

2019.10.04. 13:41

Négy-öt embert is foglalkoztattak a nógrádi drogkereskedők

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek egy 45 éves és egy 38 éves Nógrád megyei férfi ellen

Fotó: Shutterstock

Bóna Gyula elmondta: a vád szerint az idősebb férfi huzamosabb ideje foglalkozott drogkereskedelemmel. A továbbértékesítésre szánt, 0,7 grammos kiszerelésű kokaint 18 ezer forintért vásárolta és húszezerért értékesítette, az egygrammos csomag eladási ára pedig 25 ezer forint volt.

A főügyész közölte: a férfi egyszerre csak száz-kétszáz grammnyi kokaint rendelt, hogy csökkentse a lebukás veszélyét, és a továbbértékesítésre négy-öt embert foglalkoztatott. Nekik vagy személyesen adta át a drogot, vagy hétvégén a postaládájukba dobta, majd begyűjtötte a befolyt pénzt.

A vádlott egy-egy új szállítmány minőségét kifejezetten erre a célra beszervezett ismerőseivel ki is próbáltatta – tette hozzá.

A most letartóztatásban lévő férfi tavaly március 8. és június 13. között 144 gramm kábítószert adott el, ennek a hatóanyag-tartalma 62,56 gramm volt, ami meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A férfi vádlott-társa közreműködésével is több fogyasztónak juttatott el kábítószert.

A Nógrád Megyei Főügyészség az ügyben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában