bűntett

2019.12.12. 11:34

Konyhakéssel követelte vissza a pénzét egy férfi Salgótarjánban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete és magánlaksértés miatt emelt vádat egy fiatal férfi ellen, aki konyhakéssel próbálta meg 7.000 forintját visszakövetelni ismerősétől.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Max Sky

A vád szerint a 18. életévét kevéssel korábban betöltő vádlott 2018 év végén 7.000 Ft-ot adott át ismerősének dohány vásárlására. Mivel ismerőse csak hitegette, és a dohányt két hónap elteltével sem adta át neki, 2018. december 27-én a vádlott magához vett egy 17 centiméter pengéjű konyhakést és elment az ismerőse salgótarjáni lakásához.

Mivel a sértett a kiabálására nem nyitott ajtót, a vádlott berúgta a sértett által belülről tartott, zárszerkezet nélküli bejáratot. Bent követelni kezdte a pénzét, mire a sértett bemenekült a lakás hátsó szobájába. A vádlott ezt az ajtót is berúgta, a kitört ajtó eltalálta a sértett fejét. A szobában a vádlott folyamatosan tovább követelte a pénzét, eközben a konyhakést is elővette és azt fenyegetően a kezében tartotta.

A sértett ekkor a vádlott kezét lefogta, őt az ágyra lökte és kimenekült a lakásból. A vádlott utánafutott, eközben a kést az utcán eldobta ugyan, de az utolért sértettet a nyakánál egy ház falához nyomta. A cselekménynek a sértett rokonai vetettek véget.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntett kísérlete és magánlaksértés miatt emelt vádat. A sértett az őt ért bántalmazás során elszenvedett könnyű sérülései miatt nem kérte a vádlott megbüntetését, magánindítványt csak a magánlaksértés miatt terjesztett elő.

Az ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű, fiatal felnőtt vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt, indítványozta továbbá a bűncselekmény eszközéül használt konyhakés elkobzását, valamint azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a felmerült bűnügyi költségek viselésére.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában