16 sérült

2019.10.11. 19:45

Két nap alatt két buszbaleset is történt Nógrád megyében

Eddig tisztázatlan körülmények között belerohant egy menetrend szerint közlekedő autóbusz egy előtte álló tehergépkocsiba péntek reggel Litke belterületén. A baleset következtében tizenhat ember sérült meg.

Gerhát Karina

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Szeles Pétertől, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta: a szécsényi és a salgótarjáni hivatásos egységek is kivonultak a baleset helyszínére. A tűzoltók áramtalanították az összetört gépjárműveket és biztosították a helyszínt.

– Egy autóbusz ütközött neki az előtte álló tehergépkocsinak Litkén, a Kossuth úton. A baleset körülményei eddig tisztázatlanok, azokat még vizsgálja a rendőrség – közölte Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Fotó: H. Cs. / NMH

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a helyszínről végtagsérülés miatt egy idős nőt szállítottak kórházba. A közeli rendelőből további két embert vittek egészségügyi intézménybe, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az elmúlt napokban egymás után két buszbaleset is történt. Mint arról korábban már beszámoltunk csütörtökön szintén egy autóbusszal ütközött össze egy személyautó a megyeszékhely távolsági autóbusz-állomásánál. A személygépkocsi vezetője a szomszédos gyorsétteremtől kanyarodott ki járművével, amikor összeütközött a kereszteződésbe érkező autóbusszal.

Fotó: H. Cs. / NMH

Mátravölgyi Zsolt, egy személyszállítással foglalkozó vállalkozás vezetőjének elmondása szerint az ilyen esetek elkerüléséhez az első és legfontosabb szempont a sofőr nyugalma. Amennyiben valaki feszültebb légkörben dolgozik, az teljes mértékben kihat a munkavégzésére. Megjegyezte továbbá: egyes járművezető hozzáállása kritikán aluli. Rengeteg olyan sofőr van, aki nem tudja, illetve nem is akarja betartani azokat az értékrendet, amelyek a KRESZ-be vannak foglalva.

Elkél az óvatosság

Az őszi közlekedési viszonyok a nyáritól eltérő járművezetői magatartást követelnek meg – hívta fel a figyelmet Nágel Tamás, a megyei rendőrség sajtóreferense. Hozzátette: az évszakra legjellemzőbb problémát az egyre gyakoribb ködképződés, a csúszóssá váló-, valamint a száraz és vizes útszakaszok váltakozása jelenti. Mindezek fokozott óvatosságot és körültekintést követelnek meg a sofőröktől.

– Az átmeneti időszakban az autósoknak gépjárműveik felkészítésére is nagy figyelmet kell fordítani. Ősszel a látási viszonyok általában rosszabbak a tavasszal és a nyáron megszokottnál. Egyre korábban sötétedik, így hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit, emiatt lényeges, hogy azok megfelelően működjenek, ahogy az is, hogy a sofőrök gondoskodjanak tisztán tartásukról – hangsúlyozta Nágel Tamás.

A rendőrség kéri a gépjárművezetőket, hogy maguk és mások testi épségének megóvása érdekében megfelelő óvatossággal vegyenek részt a forgalomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában