Tűzesetekhez és tóba csúszott autóhoz is vonultak a nógrádi tűzoltók

Több tűzesethez és műszaki mentéshez riasztották a hét első napján megyénk tűzoltóit.

Beizzott és meggyulladt a lerakódott korom és kátrány egy kétszintes családi ház kéményében hétfő reggel Szügyben, a Mikszáth úton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók egy puttonyfecskendővel az égést, izzást megszüntették, majd eltávolították a lerakódott égésterméket. A kéményt két helyen meg kellett bontaniuk, hogy át tudják vizsgálni. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy a kéményt a következő felülvizsgálatig ne használja.

A tópartról a tóba gurult egy személygépkocsi hétfő délelőtt Bátonyterenyén, a Rózsavölgyi Márk út végén. A sofőr a tűzoltók kiérkezése előtt a hátsó ajtón kimászva el tudta hagyni a járművet. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei többszöri próbálkozást követően egy terepjáróhoz rögzítve végül sikeresen kivontatták a kocsit, amely ezután saját erőből el tudta hagyni a helyszínt.

Fotó: Bátonyterenyei KVŐ

Tíz körbála gyulladt ki egy huszonkét bálából álló rakásból hétfő délután Rimócon, a Magashegyi utcában. A szécsényi hivatásos tűzoltók a kigyulladt bálákat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, a még ép bálákat pedig eltávolították a közelből, így megakadályozva a tűz továbbterjedését.

A káresetek során senki sem sérült meg.

Hozzászólások

bővült a család
Orbán Viktor: Köszönjük a jókívánságokat (videó)
bámulatos / 6 perce
Hétfőtől záporozni kezdenek a csillagok a nógrádi égbolton
Érdemes lesz augusztus 10–15. között feltekinteni az éjszakai égboltra, ugyanis akkor kezd el záporozni a nyári meteorraj. Óránként akár száz hullócsillagot is láthatunk.
Dimóna városnál / 1 órája
Százezer éves kőszerszámkészítő műhelyt találtak Izraelben
cirkusz és a képzőművészet / 2 órája
Tündérek és festmények láthatók Fekete Péter legújabb rendezésében
váltás / 2 órája
Portugáliában folytatja a brazilok gólvágója
környezetvédelem / 2 órája
Támogatja a műanyagok kiváltását a kormány
tanulmány / 3 órája
Az óriáspandák védelme miatt eltűntek a ragadozók az egyes területekről
ilyen is van / 3 órája
A PSG edzője eltörte a lábát, mialatt vezényelte az edzést