Taron folytatódott a „Házhoz megyünk!” és a BikeSafe program

A rendőrök a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján is várták az érdeklődőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, valamint a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai november 25-én várták az érdeklődőket a „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési program keretében Taron. A településen felállított prevenciós információs ponton a rendőrök a lakásbetörések, a besurranásos, az alkalmi és trükkös lopások, valamint a csalások megelőzésének módszereiről és lehetőségeiről adtak tájékoztatást.

A Tari Kodály Zoltán Általános Iskolában, valamint a település művelődési házában megtartott előadásokon, az iskolai bántalmazás, a zaklatás, továbbá a hozzátartozók közötti erőszak megelőzéséről, és ezen bűncselekmények büntetőjogi következményéről beszéltek a szakemberek.

Az előadásokkal párhuzamosan a rendőrök lehetőséget biztosítottak a „Bike Safe” program keretében ingyenes kerékpár regisztrációra is. Ez az országos nyilvántartási rendszer az által nyújt nagyobb biztonságot, hogy azokat a kerékpárra jellemző adatokat tartalmazza, melyek adott esetben segíthetik a kerékpár tulajdonosának tisztázását, illetve megállapítását.

Fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek vagyonvédelmi tanácsait!

Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!
Otthonában kizárólag akkor tartson nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széf) rendelkezik! Vagyontárgyait tegye biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!
Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!
Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, melyet szorosan, testközelben tarthat!
Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén.

 

Hozzászólások

előrelépés
Magyarázatot találtak arra, miért gyakoribb az Alzheimer-kór a nőknél
Koronavírus / 40 perce
A Budapest Airport megkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését
A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti három alkalommal.
meghazudtolja a korát / 1 órája
Michelle Pfeiffer a futópadon perdült táncra
Építőipar / 2 órája
Tavaly épült a legtöbb lakás az elmúlt tíz évben
szárnyas patkányok / 3 órája
Igen veszélyesnek minősül a Salgótarjánt néhol elborító galambürülék
K. K.
globális látásmód / 3 órája
Nem zöldebb az elektromos autó a hagyományosnál
jó gyakorlatok / 4 órája
A gyermekekben rejlik a bátonyi térség jövője
P. K.
vadorzás / 4 órája
Mintegy 50 orrszarvút öltek meg orvvadászok Botswanában