Fotó: L.B. / NMH

Színes piktogramok intenek óvatosságra Salgótarján utcáin

Figyelemfelhívó kampányt indított a gyalogosok részére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a közelmúltban.

– Napjainkban gyakran előfordul, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél a járókelők mobiltelefont és fülhallgatót használnak. Ez baleseti kockázatot jelent, hiszen nem tudnak olyan alaposan szétnézni, ahogy arra szükség lenne. Nemcsak a látásukat, de a hallásukat is megzavarják ezek az eszközök, így nem tudnak teljes mértékben a forgalomra koncentrálni – mondta el portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság őrnagya, baleset-megelőzési munkatársa.

Hozzátette: éppen ezért döntöttek úgy, hogy Salgótarján frekventált gyalogos-átkelőhelyei előtt piktogramokat fújnak az aszfaltra, amelyek a mobiltelefon és a fülhallgató használatának mellőzését ajánlják. A jövőben pedig a megye több városában is lesznek figyelemfelkeltő felfestések a forgalmas helyeken a gyalogosok védelme érdekében.

– Azt reméljük a kezdeményezéstől, hogy a járókelők megnézik és átgondolják, hogy miért is helyeztük el ezeket a jelzéseket a zebránál, illetve az említett és zavaró eszközöket elteszik arra az időre, ameddig átkelnek az úttesten – közölte Tamás-Kovács Andrea, aki minden korosztályt megszólít a kampánnyal.

A rendőr őrnagy arra is kitért, hogy a piktogramok színének is jelentősége van, hiszen azt szerették volna, hogy ne szokványos útburkolati jeleknek tűnjenek, és ne olvadjanak bele a környezetbe. Így esett a neon zöldre és a rózsaszínre a választás, hiszen ezek a színek jobban láthatók.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Díjakat alapít és adományoz a Magyar Batthyány Alapítvány
védelem
Koronavírus: vasárnap közli a kormány a legújabb intézkedéseket
közlemény / 4 órája
Fidelitas: gyökértelen világot képvisel a balliberális ellenzék
Tisztújítást tartott az ifjúsági szervezet országos választmánya.
helyszín / 4 órája
Középiskolák jelentkezését várja a hazánk ifjú hőseit bemutató vándorkiállítás
Balázs D. Attila
sörfeszt / 5 órája
Idén vírusűző lesz a balassagyarmati sörünnep
Hegedűs Henrik
zűrös ügyek / 6 órája
Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek
spórolás / 6 órája
Takarékosabbá teszi a koronavírus-járvány a magyarokat
új korszak / 6 órája
Egyre több iPhone készülhet majd Indiában
magyarázat / 7 órája
Hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt