Vonaton és állomáson dühöngött egy nógrádi férfi

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg az ügyészség azt a 23 éves férfit, aki a Salgótarjánból Hatvanba tartó vonat utasaival kötekedett, majd Pásztón rátámadt a forgalmi szolgálattevőre.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a vád alapján az ittas férfi az utasokkal Salgótarjántól folyamatosan kötekedett tavaly március 6-án este. A viselkedése miatt a MÁV egyenruháját viselő pásztói forgalmi szolgálattevő és ugyancsak egyenruhás munkatársai Pásztón az utasok kérésére és nyugalma érdekében leszállították a vonatról.

Az eljárást sérelmező és az ittassága miatt uralmát elvesztett vádlott a peronon szitkozódva, hangoskodva és fenyegetőzve rátámadt a forgalmi szolgálattevőre, aki a további konfliktus elkerülése érdekében bement a forgalmi irodába és becsukta annak ajtaját. A vádlott azonban nem tágított, az ajtó egyik üvegét ököllel betörte és bement az irodába, majd megpróbálta megütni a sértettet, aki lefogta őt és kituszkolta a helyiségből.

A vádlott ezt követően az állomás egyik szemeteskukájának műanyag elemét levéve visszament az irodába és azzal többször a sértettre ütött, kiütötte a kezéből a telefonját, továbbá megrongálta a vasúti hangosbemondó kapcsolóját is.

Dr. Bóna Gyula főügyész tájékoztatása szerint a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen, melyben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a nyomozás során felmerült 106.030 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta vele szemben.

(Borítóképünk illusztráció!)

Hozzászólások

járvány
Megijedt, hogy elkapta a vírust
környezetvédelem / 28 perce
Egyre több e-autót vesznek a világon
Tavaly év végén összesen 7,5 millió rótta az utcákat.
startol az új élet / 38 perce
Utolsó posztjában búcsúzik Harry herceg és felesége, Meghan
Stockholm / 48 perce
Koronavírus: meglepő svéd döntésről számolt be a kint élő gyarmati atléta
B.L.
Startupoknak segít / 54 perce
Elindította a régió első virtuális mentorprogramját a Design Terminal
Kérdések és válaszok / 1 órája
Mutatjuk, mit kell tudni a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről
Biztonságos, hiteles / 1 órája
Ingyenes e-aláírás is segíti a vállalkozókat
Praktikák / 1 órája
Túléljük vagy megéljük a karantént?