Súlyosításért fellebbeztek a salgótarjáni dohánybolti rabló ügyében

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a rablási kísérlet, csalás, sikkasztás és lopás miatt is megvádolt férfi ítéletének súlyosítását kéri.

Dr. Bóna Gyula főügyész arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Salgótarjáni Járási Ügyészség 2018. decemberében emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, akinek cselekményei között felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet, csalás, sikkasztás és lopás is szerepelt. A férfivel szemben hat, üzletszerűen elkövetett bűncselekmény miatt történt vádemelés.

A vádlott egy Kft. ügyvezetőjeként 2017. második felében mintegy 3 millió forintot sikkasztott el úgy, hogy a cég bankszámláján kezelt pénzeszközökből több mint egy millió forintot sportfogadásra költött, valamint további 1,9 millió forintot vett fel a bankszámláról, amelyet saját céljaira költött.

A férfi 2017. augusztus végén az egyik salgótarjáni bankban hitelkártya, majd személyi kölcsön igénylést nyújtott be összesen több mint 1,6 millió forintra. Az összegeket saját céljaira felhasználta, de nem fizette meg a kölcsönök törlesztőrészleteit, mivel a törlesztés már azok felvételekor sem állt szándékában és arra vagyoni-jövedelmi viszonyai miatt lehetősége sem volt. Mindezeken kívül áruházi lopás, kölcsönkért technikai eszközök elsikkasztása is szerepel a férfi bűnlajstromán, de a saját testvére sérelmére is követett el lopást.

Végül a vádlott 2018. május 16-án hajnalban fejére húzott kapucnival, az arcát eltakarva bement az egyik salgótarjáni dohányboltba, majd a pultnál a kezében lévő törött üveget a nyakánál fogva megfenyegette az eladót a kasszában lévő bevétel megszerzése érdekében. Mivel az eladó megrémült és kiabálni kezdett, a vádlott tartva attól, hogy vevők mennek az üzletbe kirohant a helyiségből és elszaladt a helyszínről, így zsákmány nélkül maradt.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen az ügyész a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel élve mértékes indítványt tett, mely szerint az ügyészség 6 év szabadságvesztés büntetés kiszabását veszi tudomásul, ha a vádlott teljes körű beismerő vallomást tesz.

A vádlott azonban a bírósági eljárásban – csakúgy, mint a nyomozás során – tagadta bűnösségét a rablás kísérletében és egy csalási cselekményben is. Ezért a bíróságnak tárgyalást kellett tartania, melynek végén első fokú ítéletében valamennyi bűncselekményben bűnösnek mondta ki a férfit, ugyanakkor vele szemben 5 év fegyházbüntetést szabott ki és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész a kiszabott szabadságvesztést eltúlzottan enyhének tartva fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás érdekében. A férfi továbbra is letartóztatásban várja a jogerős ítéletet.

Hozzászólások

Aggasztó jelenség
Újabb korallfehéredés jeleit mutatja az ausztrál Nagy-korallzátony
A Dal 2020 / 1 órája
Négy produkció jutott a fináléba az első elődöntőből
A másodikat február 29-én szombaton rendezik.
Labdarúgó NB I eredmények / 1 órája
Kikapott a címvédő és éllovas Ferencváros Mezőkövesden
egészség / 1 órája
Ettől az öt zöldségtől lesz igazán tápláló a turmix
Összetartozás / 1 órája
A csángók küzdelmeire és élő hagyományaira hívták fel a figyelmet a Csángó Bálon
könnyűzenei turné / 3 órája
Házhoz megy a Zenede Erdélyben is
Magyar Parasport Napja / 3 órája
Az elszántságot és a kitartást ünnepelték az Olimpiai Parkban
sportfotós / 3 órája
Képein kelti életre a ralisok gyors manővereit a mátraterenyei fotós (fotók)
Palchuber Kinga