14°
23°
13°

Speedmarathon – 21 gyorshajtót fogtak (videó)

A megye közútjain véget ért a 24 órás sebességellenőrzés, amely során 1554 elhaladó gépjármű sebességét ellenőrizték.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – hajtott végre május 14-én 6 órától másnap 6 óráig Európa több tagállamában.

Hazánkban a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Az állampolgárok jelzései, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka eredményeként Nógrád megyében elsősorban Nemti, Mátraterenye, Bátonyterenye, Rétság, Nagyoroszi és Szendehely belterületén, illetve azok vonzáskörzetében történtek ilyen jellegű ellenőrzések. A helyszínre a javaslatokat beküldő állampolgárok is meghívást kaptak, akik személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések balesetmegelőzési jelentőségéről.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Nógrád megyében 14 helyszínen összesen 1554 elhaladó gépjármű sebességét ellenőrizték, melyből 21 járművezető lépte túl az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebességet.

Forrás: police.hu
Kiemelt fotónkat készítette: Torjay Attila, NMH

Hozzászólások