-8°
-1°
-6°

Sorozatbetörők rendőrkézen

Hat személyt fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként a napokban a balassagyarmati nyomozók.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság többrendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 20 éves L. László, a 20 éves M. Erzsébet, a 43 éves L. Bálint, a 49 éves L. Zoltán, továbbá 16 éves fiú és 17 éves lány társuk ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a 20 éves L. László és fiatalkorú társa 2017. október 4. és október 6. közötti időben Balassagyarmat belterületén három garázst tört fel, melyek közül az egyikből felnire szerelt gumiabroncsokat tulajdonítottak el. Cselekményüket a 43 éves L. Bálint, valamint a 49 éves L. Zoltán figyeléssel segítette, melyet követően személygépjárművel elhagyták a helyszínt.

A nyomozás adatai alapján a 16 éves fiatalkorú továbbá a 20 éves M. Erzsébet 2017. október 12-én a hajnali órákban az egyik mohorai benzinkút ajtaját feltörték, majd az épületből készpénzt, motorolajat, élelmiszereket, továbbá az egyik alkalmazott laptopját tulajdonították el. Cselekményüket L. László és 17 éves lány társuk figyeléssel segítette.

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves L. Zoltán és 43 éves társa 2018. február 12. és február 20. között az egyik őrhalmi családi házat, annak mellépületét és garázsának ajtaját felfeszítették és onnan különféle szerszámokat, gépkocsiemelőt, üzemanyagot és hűtőberendezést tulajdonítottak el.

A nyomozók a végrehajtott házkutatások alkalmával az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A rendőrök a gyanúsítottakat 2018. február 22-én elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók L. Lászlót, L Bálintot és L. Zoltánt bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

Forrás: police.hu

Hozzászólások

-8°
-1°
-6°
Pára
Cs
-2°
-8°
P
-6°
Sz
-2°
V
mindenki eheti
Gyógyíthatja köhögését fenyőrügy sziruppal
Időjárás / 20 perce
Havazás és eső is lehet csütörtökön
A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható.
Ajándék / 1 órája
Karácsonyi ajándékműsort adtak szépkorúaknak (fotók)
Gerhát Karina
Lapértesülés / 1 órája
Prőhle Gergely lesz a Habsburg Történeti Intézet új vezetője?
Magyar sci-fi / 1 órája
Pálfi György: fiatalkori álmom volt egy Stanislaw Lem-regény megfilmesítése
Ausztrália / 1 órája
Koalák végveszélyben
Születésnap / 2 órája
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa 75 éves
Együttműködés / 2 órája
Nógrád megyében a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása a cél
G. K.