Négy év fegyházat is kaphat a buszsofőrnőt fenyegető nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2018. áprilisában emelt vádat folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt egy többszörös visszaeső férfi ellen, most fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélet ellen.

Az ügy vádlottja, egy 40 éves férfi rendszeresen utazott a nógrádi megyeszékhely és az egyik kistelepülés közötti helyközi autóbuszjáraton, amelyen egy női gépkocsivezető dolgozott.

2017. év tavaszától néhány ízben ittasan, utazásra alkalmatlan állapotban akart a buszra felszállni, és miután a gépkocsivezető ezt számon kérte, a vádlott egyre dühösebb lett rá.

2017. június 5-én a vádlott azért kezdte szidalmazni és megöléssel fenyegetni a gépkocsivezető nőt, mert ittasan nem engedte felszállni, és nagy testű harci kutyáját póráz és szájkosár nélkül magával vinni a buszra. A nő a segítségére siető kollégái közbelépésével tudott a járműről lemenekülni, és sokkos állapota miatt az autóbuszjáratot sem tudta teljesíteni.

Két hónappal később, 2017. augusztus 16-án az egyik délutáni járaton ismét megjelent a vádlott, ordítva újra szidalmazni kezdte a nőt, ismét megöléssel fenyegette, sőt megvárta azt a késő esti járatot, amit a nő vezetett. A vádlott ekkor a buszt annak indulási helyén várta, és amint meglátta a járműhöz közeledő gépkocsivezetőt szidalmazni kezdte, veréssel fenyegette, és közben felugrott a már kinyitott járműre, ahonnan a biztonsági őr húzta le.

A vádlott magatartásával az autóbusz vezetőjét akadályozta a feladatkörének ellátásában, és folyamatosan félelmemben tartotta őt, ezért az ügyészség folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene, és rá, mint többszörös visszaesőre fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra sem bocsátható.

A Salgótarjáni Járásbíróság most meghozott első fokú ítéletével a férfit 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélettel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása érdekében. Ennek indokaként kifejtette, hogy az a tény, hogy a cselekmény során a vádlott nem alkalmazott erőszakot, „csupán” fenyegetéssel, trágár szavak közepette való fenyegető fellépésével akadályozta a buszvezetőt feladata ellátásában, nem teszi cselekményét kevésbé veszélyessé.

Erre is figyelemmel az ügyészség a férfivel szemben a súlyosító körülményekre, így előéletére, ittasságára, a folytatólagos elkövetésére és az erőszakos bűncselekmények elszaporodottságára figyelemmel indítványozta, hogy a bíróság a kiszabott szabadságvesztés mértékét a több mint 4 évben megállapítható középmértékhez közelítő tartamra súlyosítsa, a szabadságvesztés végrehajtási fokozatát pedig a legsúlyosabb, fegyház fokozatban állapítsa meg azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható.

Forrás: ugyeszseg.hu

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Díjakat alapít és adományoz a Magyar Batthyány Alapítvány
Győztest hirdettek
Ez ma a Top 10 legerősebb androidos mobil
olasz-magyar együttműködés / 44 perce
Kövér László: az EU-nak munkauniónak kell lennie
A házelnök pénteken egy üzem avatásán tartott beszédet.
értékes nyeremények / 55 perce
Már lehet jelentkezni a Magyarország Szépe versenyre
a világörökség része / 1 órája
Újra mecsetté alakítják a keresztény templomnak épült isztambuli Hagia Sophiát
interjú / 1 órája
A jógázás öt alapelvét követve gyógyult ki súlyos betegségéből a tarjáni jógaoktató
Palchuber Kinga
Pedofília / 1 órája
Halálbüntetést is kaphat a több mint 300 kiskorút megrontó pedofil
150 helyen kutatnak vakcina után / 2 órája
Senki nem tudja, elkezdődött-e már a járvány második hulláma
nemzetközi díj / 2 órája
Három földrész legjobbjai közé sorolta a Hewlett Packard Enterprise a 4iG-t