Kipufogókra és katalizátorokra szakosodott az erdőkertesi tolvaj

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 28 éves erdőkertesi férfi letartóztatását, aki parkoló gépkocsik alkatrészeit vágta le haszonszerzés érdekében.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított 2019 februárja óta követte el lopási cselekményeit, parkolókban hagyott gépkocsik sérelmére. Módszere az volt, hogy parkoló, őrizetlen gépkocsikat keresett, majd az autók kipufogóját, illetve katalizátorát levágta és eltulajdonította. A férfi üzemek, iskola és kórház parkolóját is kiszemelte a cselekmények elkövetésére.

A cselekmények egy részénél a férfi egy brit rendszámú gépkocsit használt, miközben élettársa figyelt a közelben, így nyújtva segítséget a férfinek, de cselekményei másik részét egy – ezidáig – ismeretlen személlyel követte el.

A gyanúsításban az ország több városában elkövetett cselekmények szerepelnek, a Pásztói Rendőrkapitányság egyebek mellett Vácon, Gyöngyösön és Salgótarjánban elkövetett lopások miatti büntetőeljárásokat is egyesített. A nyomozó hatóság eddig nyolc, üzletszerűen elkövetett lopást rótt a férfi terhére.

A gyanúsított a cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, vele szemben több büntetőeljárás is folyik, 2019 májusában egy alkalommal az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni. Ezért a bíróság – megalapozottnak tartva az ügyészi indítványt – elrendelte a férfi letartóztatását, mivel csak ez a kényszerintézkedés alkalmas arra, hogy őt a bűnismétléstől, avagy a szökéstől, elrejtőzéstől visszatartsa.

Hozzászólások

évforduló Kakuk Klaudia
Kilenc évtizede húzták fel a patinás salgótarjáni iskolát
üldözik őket / 42 perce
Nagyon megkeseríti Harry hercegék életét a brit bulvársajtó
Nem fogom engedni, hogy belehajszoljanak egy olyan játékba, amely megölte anyámat – jelentette ki Harry.
bayern münchen / 1 órája
Hoeness szerint Sülének az Eb-je is bukott
egy kép mind fölött / 2 órája
Olyan jó szelfit lőttek, hogy örökre kizárta őket a hajótársaság
izirájder, öcsém! / 2 órája
Az Üvegtigrisből idézett a kómából felébredt beteg
mesterek / 2 órája
A magyarok háromnegyede járt már pórul kontár szakival
ötcsillagos techológia / 2 órája
Környezettudatosságért járó díjat kapott a Mediaworks veszprémi nyomdája
elővigyázatosság / 2 órája
Hogy készítse fel a szervezetét a hidegre?