Kipufogókra és katalizátorokra szakosodott az erdőkertesi tolvaj

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 28 éves erdőkertesi férfi letartóztatását, aki parkoló gépkocsik alkatrészeit vágta le haszonszerzés érdekében.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított 2019 februárja óta követte el lopási cselekményeit, parkolókban hagyott gépkocsik sérelmére. Módszere az volt, hogy parkoló, őrizetlen gépkocsikat keresett, majd az autók kipufogóját, illetve katalizátorát levágta és eltulajdonította. A férfi üzemek, iskola és kórház parkolóját is kiszemelte a cselekmények elkövetésére.

A cselekmények egy részénél a férfi egy brit rendszámú gépkocsit használt, miközben élettársa figyelt a közelben, így nyújtva segítséget a férfinek, de cselekményei másik részét egy – ezidáig – ismeretlen személlyel követte el.

A gyanúsításban az ország több városában elkövetett cselekmények szerepelnek, a Pásztói Rendőrkapitányság egyebek mellett Vácon, Gyöngyösön és Salgótarjánban elkövetett lopások miatti büntetőeljárásokat is egyesített. A nyomozó hatóság eddig nyolc, üzletszerűen elkövetett lopást rótt a férfi terhére.

A gyanúsított a cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, vele szemben több büntetőeljárás is folyik, 2019 májusában egy alkalommal az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni. Ezért a bíróság – megalapozottnak tartva az ügyészi indítványt – elrendelte a férfi letartóztatását, mivel csak ez a kényszerintézkedés alkalmas arra, hogy őt a bűnismétléstől, avagy a szökéstől, elrejtőzéstől visszatartsa.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra
750 éve halt meg a szerzetes
Erdő Péter megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet
lehülés / 1 órája
Feje tetejére állt az időjárás Zabaron
Néhány óra leforgása alatt változott nagyot a hőmérséklet Zabaron.
interjú / 2 órája
Életműdíjjal tüntették ki a gyarmati sportembert
Sziládi Krisztina
erkölcsök / 2 órája
George Orwell „nőügyeibe” enged bepillantást az író magánlevelezése
Állatkínzás / 2 órája
Közfelháborodást okozott a bungee jumpingoló malac
Dunai hajóbaleset / 3 órája
Házi őrizetbe került az ukrán kapitány
Praktika / 3 órája
Így tervezze meg a hetét!
beruházás / 3 órája
Felújítják a piacot Palotáson
T.-N. O.