°
°
°

Kipufogókra és katalizátorokra szakosodott az erdőkertesi tolvaj

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 28 éves erdőkertesi férfi letartóztatását, aki parkoló gépkocsik alkatrészeit vágta le haszonszerzés érdekében.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított 2019 februárja óta követte el lopási cselekményeit, parkolókban hagyott gépkocsik sérelmére. Módszere az volt, hogy parkoló, őrizetlen gépkocsikat keresett, majd az autók kipufogóját, illetve katalizátorát levágta és eltulajdonította. A férfi üzemek, iskola és kórház parkolóját is kiszemelte a cselekmények elkövetésére.

A cselekmények egy részénél a férfi egy brit rendszámú gépkocsit használt, miközben élettársa figyelt a közelben, így nyújtva segítséget a férfinek, de cselekményei másik részét egy – ezidáig – ismeretlen személlyel követte el.

A gyanúsításban az ország több városában elkövetett cselekmények szerepelnek, a Pásztói Rendőrkapitányság egyebek mellett Vácon, Gyöngyösön és Salgótarjánban elkövetett lopások miatti büntetőeljárásokat is egyesített. A nyomozó hatóság eddig nyolc, üzletszerűen elkövetett lopást rótt a férfi terhére.

A gyanúsított a cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, vele szemben több büntetőeljárás is folyik, 2019 májusában egy alkalommal az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni. Ezért a bíróság – megalapozottnak tartva az ügyészi indítványt – elrendelte a férfi letartóztatását, mivel csak ez a kényszerintézkedés alkalmas arra, hogy őt a bűnismétléstől, avagy a szökéstől, elrejtőzéstől visszatartsa.

Hozzászólások

Szponzorált tartalom
Tartalmas ünnepi programokat kínál a királyok városa
Páneurópai Piknik
Orbán Viktor: csak egy Európa van
Páneurópai Piknik / 21 perce
Ökumenikus istentiszteletet tartottak a harmincadik évfordulón
A kereszténység nemet mondott arra az elvre, hogy csakis az emberi hatalom dönti el, mi a helyes és mi nem – mondta Erdő Péter bíboros.
rossz hír az allergiásoknak / 38 perce
Emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja
Takarékosság és teremtésvédelem / 1 órája
Egyházi épületek energetikai korszerűsítésére nyílnak pályázatok
almanach / 1 órája
Bemutatkozik Héhalom, ahol fejlesztések sokasága valósult meg
Tóth-Nagy Orsolya
Labdarúgás / 1 órája
Súlyos sérüléssel torzított békés döntetlen a Balassagyarmat meccsén (fotók)
Hegedűs Henrik
pápa / 1 órája
A szécsényi kastély utolsó tulajának rokonjára emlékeztek
Sz. F.
augusztus 20. / 1 órája
Nógrádi polgármestereket is kitüntettek az ünnep alkalmából
P. K.