Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Kamion borult az árokba Pásztónál, közben hármas baleset is történt (fotók)

Pásztónál egy kamion borult az oldalára, majd nem sokkal később három gépkocsi ütközött össze Ipolyszögnél.

Csütörtök délután a 21-es számú főúton, Pest irányába haladva felborult egy mosógépeket szállító kamion. Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a balesetben senki sem sérült meg, a sofőr saját önerőből el tudta hagyni a járművet. A helyszíni mentést a pásztói hivatásos tűzoltók végezték. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr Főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre hozzátette: a jelenlegi adatok alapján a tehergépjármű eddig tisztázatlan körülmények között borult fel a Tar és Mátraszőlős közötti útszakaszon. A helyszínelés és a műszaki mentés félpályás útlezárás mellett zajlott.

21 órakor megérkezett a helyszínre a kamionmentő és a mentesítő kamion, majd ezt követően a pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, illetve a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói megkezdték a nagy mennyiségű rakomány átpakolását – teljes szélességű útlezárás mellett. A munkálatokkal 23 után végeztek a tűzoltók, majd ezt követően a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A kamion elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Ezen kívül a rendőrségi szóvivő közölte, hogy szintén csütörtökön, eddig ismeretlen okokból három személygépkocsi ütközött össze Ipolyszög külterületén a kora délutáni órákban. A baleseti helyszínelést és a műszaki mentést itt is félpályás útlezárás mellett végezték a szakemberek. Utóbbi balesettel kapcsolatban Angyal Eszter további tájékoztatásként ismertette: a balassagyarmati lánglovagok áramtalanították a járműveket, s mivel a karambol következtében nagyobb mennyiségű olaj és hűtővíz folyt az úttestre, a közútkezelő szakembereit is értesítették. Információink szerint a balesetben három személy sérült meg, akiket a mentőszolgálat munkatársai további kivizsgálásra a balassagyarmati dr. Kenessey Albert kórházba szállítottak.

Fotó: Torjay Attila, NMH

Hozzászólások