19°
25°
15°
18
Csak felnőtteknek A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot! Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves

Életképes volt a meggyilkolt csecsemő

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványt tett annak a nőnek az előzetes letartóztatására, aki a megalapozott gyanú szerint megölte újszülött gyermekét Pásztón.

A gyanú szerint az asszony ez év első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült, majd kioltotta a csecsemő életét. A gyermek fejét később egy kutya találta meg.

Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a baba élve született, a fej és a nyak több részén sérülések, valamint elmozdulásos koponyacsonttörés is észlelhető volt a vizsgálat során. A gyanúsított cselekménye – az eljárás jelenlegi szakaszában rendelkezésre álló adatok szerint – kimeríti a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének fogalmát.

Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel – a büntetés nagysága, a kiszabható tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne. Így az eljárási cselekményeknél a jelenléte az előzetes letartóztatásának elrendelése nélkül nem lenne biztosítható. Ugyancsak feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével vagy megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást – közölte dr. Bóna Gyula megyei főügyész.

A Salgótarjáni Járásbíróság péntek délelőtt dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön-e a nő.

Kiemelt fotónkon: Ezen a környéken találta meg az újszülött testrészét egy kutya – fotó: H.Cs.

Hozzászólások