tolvaj

2019.06.20. 19:45

Felfüggesztett börtön vár a nagymamája nyugdíját elsikkasztó tarjáni férfira

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelet egy 23 éves salgótarjáni férfi ellen, aki hónapokon keresztül elsikkasztotta nagyszülője nyugdíját, mintegy 1 millió forint kárt okozva.

A vádlott 2017 év elején kapott jogosultságot arra, hogy az 1929-ben született nagymamája nevére érkező nyugellátást és özvegyi nyugdíjat az egyik takarékszövetkezetnél a sértett nevén vezetett bankszámláról havonta felvegye és idős rokona részére átadja.

A vádlott 2018 júliusa és 2019 februárja között a havi több mint 100.000 Ft-ot rendszeresen felvette a számláról, az összegeket azonban a nyugellátásra jogosult sértettnek – felszólításra sem – adta át, hanem azokat a saját céljára használta fel. A nyolc hónap alatt az unoka összesen 962.400 Ft-ot tulajdonított el jogtalanul.

A sértett 2019 februárjában elhalálozott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfi ellen nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, mivel az elhunyt sértett törvényes örökösei kérték a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását – magánindítványt terjesztve elő a vádlottal szemben – ez pedig hozzátartozó által elkövetett bűncselekmény esetén feltétele a büntetőeljárás lefolytatásának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a férfi által elsikkasztott 962.400 Ft megtérítésére kötelezését indítványozta a Salgótarjáni Járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

Forrás: Salgótarjáni Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában