tűzesetek

2019.03.21. 14:48

Erdő- és vegetációtüzeket oltottak a nógrádi tűzoltók

A tűzoltók szerdai napját jellemzően a szabadtéri tüzek megfékezése tette ki, kül- és belterületen egyaránt.

Archív fotó

Fotó: NMH

Szerdán délben Rétságon, a Jókai utcai laktanya mögötti területen tíz hektáron, délután Jobbágyi térségében száz négyzetméteren, Kazár-Mizserfán a Május 1. úton mintegy másfél hektár területen, 22-es út Őrhalom és Hugyagi elágazó közötti szakasza mentén tizenöt hektáron, Nógrádmegyerben az Attila úton fél hektáron, késő délután Bercelen, Jákot pusztánál három hektáron, Nógrádmegyerben a Petőfi út mentén három hektáron égett a száraz fű és a nádas.

Délután a 21-es számú út Pásztó és Szurdokpüspöki közötti szakasza mentén három hektárnyi részen égett a szántóval körbekerített erdős, bozótos területen a száraz fű és az aljnövényzet. A szécsényi, hatvani, bátonyterenyei, salgótarjáni, pásztói és berceli hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, továbbá a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a tüzeket vízsugárral, kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel oltották el. A tűz Kazár-Mizserfán a közeli fenyves és tölgyes erdőt, Őrhalomnál a közeli nagyobb kiterjedésű nádast veszélyeztette, a továbbterjedést azonban sikerült megakadályozni.

Fotó: Észak Mátra Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület

Délután Pásztón, a Szőlőhegyi út végén két hektáron égett a száraz fű, a tűz azonban a salgótarjáni és pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezéséig leégett, továbbterjedni pedig nem tudott, mivel körülötte már leégett részek és hosszú ideje műveletlen területek voltak, így itt az egységek utómunkálatokat végeztek.

Személyi sérülés sehol nem történt.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!