tolvajok

2019.08.07. 10:08

Salgótarjáni hétvégi házakba tört be három helyi férfi

Tíz hétvégi házba tört be a három férfi, akik ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárták a salgótarjáni rendőrök.

Forrás: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség kísérlet miatt folytatott eljárást P. Máté 22 éves, P. József 25 éves és O. Róbert 27 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a testvérpár és társuk 2018. december 15. és 2019. február 10. közötti időszakban, Salgótarjánban és környékén lévő hétvégi házas övezetek területén összesen tíz ingatlanba tört be. A három férfi a kerítéseken átmászva jutott be a bérelt, illetve saját tulajdonú nyaralók területére. A gyanúsítottak az épületek ajtaját befeszítették, illetve ablakait betörték, több tároló ajtajáról a lakatot leverték és a helyiségeket átkutatták.

Fotó: police.hu

A három férfi az ingatlanokból kisgépeket, eszközöket, így több benzinmotoros fűkaszát, sövényvágót, láncfűrészt, hosszabbítót, elektromos kábelt, búvárszivattyút, aggregátort és egyéb elektronikai cikket, konyhai felszerelést tulajdonított el. A gyanúsítottak a lopással a sértetteknek több, mint 600.000 forint kárt okozott.

Továbbiakban P. Máté és társai megalapozottan gyanúsíthatóak azzal is, hogy január 23-án Salgótarjánban, az egyik üdülőövezetben közterületen elhelyezett tűzcsapról az elzáró sapkát lefeszítették és abból február 10-ig ilyen módon illetéktelenül vizet fogyasztottak.

Fotó: police.hu

A rendőrök a jelenleg is letartóztatásban lévő P. Máté és P. József, valamint a szabadlábon védekező O. Róbert ellen az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban befejezték és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!