tolvajok

2019.08.05. 10:17

Mátraverebélyi idős férfit fosztott ki egy 17 éves fiú és három társa

A bátonyterenyei rendőrök a napokban befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát egy 17 éves fiú és három társa ellen.

Fotó: police.hu

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozást folytatott folytatólagosan elkövetett rablás és lopás bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves karácsondi lakos ellen, folytatólagosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves mátraverebélyi lakos, valamint lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 39 éves és egy 17 éves mátraverebélyi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a 17 éves karácsondi lakos és 27 éves társa november 19-én, a hajnali órákban bement az egyik mátraverebélyi családi házba, ahol a fiatalkorú az ágyon fekvő időskorú, védekezésre képtelen sértettet ököllel megütötte. A gyanúsítottak a sértettől pénzt követeltek, melyet követően tőle több tízezer forintot eltulajdonítottak. Egy nappal később a páros a hajnali órákban ismét bement a sértett otthonába és újra pénzt követeltek tőle, de ekkor már azt nem kaptak, így ekkor nem vittek el semmit. A további adatok alapján a 17 éves fiú egy korábbi alkalommal az idős férfi ingatlanán álló lezáratlan fás kamrából nagyobb mennyiségű tűzifát is ellopott és azt értékesítette, melyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

Megállapítást nyert az is, hogy a 17 éves fiú november 1-re virradóan 39 éves és fiatalkorú társával egy másik sértett tulajdonát képező ingatlan ablakát benyomták és ablaküvegét betörték, majd onnan híradástechnikai berendezéseket és egyéb használati tárgyakat tulajdonítottak el.

A 2018 novemberétől letartóztatásban lévő 17 éves karácsondi fiú és szabadlábon védekező társai ellen folyamatban lévő nyomozás vizsgálati szakaszában a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!