Jegyzet

2018.01.12. 17:42

Egyetlen kérdés

Engem személy szerint sokkolt a kegyetlen módon meggyilkolt pásztói kisbaba története. Valamiért a mai napig nem találok magamban értelmes magyarázatot, hiába keresem. Egy újságnál dolgozom, ilyenkor itt rengeteg kérdés merül fel: hol, hogyan, ki – és a többi. Bennem mégis egyetlen egy kavarog napok óta: miért?

Papp Bianka [email protected]

Fotó: Pixabay

Miért nem kapott lehetőséget az életre az az ártatlan teremtés? Miért kellett meghalnia, mielőtt testvérei láthatták volna? Miért nem érdemelte meg, hogy valaki szeresse – ha nem is saját családja – de bárki, akinek nem adatik meg a gyermekáldás csodája. Vajon megízlelhette a levegő éltető erejét?

Sajnos ezekre a kérdésekre már soha nem kapok választ, ahogy mások sem. Hiszem, hogy ha édesanyja más utat választ, mindkettőjük sorsa másként alakul. A gyermeknek jó eséllyel szerető otthont találnak, anyja pedig élhette volna tovább életét, akár így-akár úgy. Ez csak a lelkiismeretén múlott volna. Miért ezt a megoldást választotta a rengeteg járható út mellett? Inkubátorok, örökbeadás, gyermekotthonok és még sorolhatnám. Ehelyett egy ország gyászol egy ártatlan életet, édesanyja pedig jobb esetben minimum tíz évet tölt majd el egy börtönben, olyan nők mellett, akik bármit megadnának, hogy gyermekükkel lehessenek. El sem tudom képzelni, milyen sors vár rá. Na és a három gyerek, akik hátra maradnak? Valószínűleg egész életükben szégyenkezni fognak egy olyan dolog miatt, amit nem ők követtek el, mégis hatással lesz a jövőjükre.

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!