kánikula

2021.06.20. 08:25

Így vészelik át a tikkasztó hőséget nógrádi települések

A kánikula elérte az ország legfagyosabbnak tartott települését is. Ferencz Nándor polgármester elmondta: ők is várták már a jó időt.

NMH

forróság illusztráció

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Zabar

– Kiemelt figyelmet fordítunk a közmunkaprogramban dolgozókra. Például a kritikus időszakban – 11 és 15 óra között – árnyékos helyen könnyített feladatokat kapnak, és egész nap védőitalt biztosítunk nekik a megfelelő folyadék-utánpótlás miatt. Hozzátette: a falugondnok, akárcsak a téli időszakban, úgy a nyári melegben is fokozottan figyel a község szépkorú lakóira.

Piliny

– Önkormányzatunk mindig a falu lakóinak rendelkezésére áll, akkor is, ha éppen nincs hőségriadó. A falugondnok bármikor elérhető telefonon, ahogy az önkormányzat, valamint én is – hangsúlyozta Lehoczki Szabolcs, Piliny polgármestere. Mint mondta, mindenki tudja a szükséges telefonszámokat és használják is, ha valamiben segítséget szeretnének kérni. Ha arra van szükség, akkor bevásárolnak, vagy vizet visznek a lakosoknak. Ha olyan jellegű probléma adódna, amiben a közmunkások tudnak segíteni, akkor ők is a falusiak rendelkezésére állnak. Ha már róluk van szó, akkor ebben a nagy melegben csökkentett óraszámban dolgoznak. Inkább reggel korábban érkeznek és hétkor kezdik a munkát, ami délig tart.

Nógrádmegyer

Verbói Gábor polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a közelgő kánikulára tekintettel az időjárási szélsőségek esetén a szokásos védelmi intézkedéseket léptették életbe. Telente meleg teát biztosítanak a közmunkásoknak, nyaranta hideg ásványvizet. A következő napokban fokozottan figyelnek arra, hogy az emberek hozzájussanak a védőitalhoz.

Szalmatercs

A jövő hét elejétől Szalmatercs önkormányzata is megteszi a forróság miatt szükséges lépéseket. Szentes Dezső polgármester elmondta, hogy itt is rövidebb munkaidőt biztosítanak a közfoglalkoztatottaknak, emellett a vízvételi lehetőség érdekében közkutakat működtetnek a közterületeken. A polgármesteri hivatal épülete nincs ellátva hőszabályzó rendszerrel, az ott dolgozók védelmében mobil klíma felszerelését tervezik.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!