időjárás

2019.11.29. 17:20

Hétfőre egész napos havazást jósol Nógrádra a meteorológus

Gyökeresen megváltozik az időjárás az elkövetkezendő napokban.

T.- N. O.

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

– Hidegfront vonul át felettünk, amely sarkvidéki levegőt hoz több hullámban, így véget ér a szélsőségesen enyhe novemberi időjárás – mondta el portálunknak Csonka Tamás, meteorológus.

Hozzátette: szombaton már csak 5 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet és felszakadozik a felhőzet. Az Északi-középhegység térségében, a magasabban fekvő részeken pedig akár hózáporok is előfordulhatnak a hétvégén.

A meteorológus azt is elárulta, hogy vasárnap már országszerte fagyni fog.

– Nógrád megyében reggelre -6 Celsius fok is lehet. Eleinte napsütéses időjárás lesz, késő délutántól azonban megnövekszik a felhőzet és egy nedvesebb léghullám hoz csapadékot, így hétfőre havazás és havas eső várható – közölte Csonka Tamás.

Mint mondta, hétfőn akár egész nap havazhat a térségében, amelynek egy része úgy tűnik, hogy meg is fog maradni. Keddre virradóan fokozatosan megszűnik majd a csapadék és napközben hozzávetőlegesen 2-3 Celius fokra lehet számítani. A hét közepén az éjszakák hidegek lesznek, ugyanis előfordulhat, hogy akár -10 Celsius fokra csökken a hőmérséklet a megyében.

A meteorológus arra is kitért, hogy enyhülés csupán csak december 6-tól, péntektől várható majd.

Az időkép.hu előrejelzése szerint a legnagyobb eséllyel Nógrád megyében fog havazni.

Fotó: idokep.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!