Salgótarján

2017.12.27. 09:32

Vad ellen kell a gyors segítség

A megyei jogú város önkormányzata a belterületen megjelenő és kárt okozó vad lakott területen történő elejtésével kapcsolatban az elmúlt hónapokban egyeztetéseket folytatott a vadásztársaságokkal és a rendőrséggel – közölte az önkormányzat.

P.K.

Fotó: Flickr

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre elmondta: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya egy jogszabályi állásfoglalást küldött meg az üggyel kapcsolatban a városi jegyzőnek. A városvezetés közleményében úgy fogalmazott: a lakott területen rekedt, sebzett, veszélyes vad esetén a vadásztársaság a rendőrségi ügyelet értesítését követően a helyszínre kiérkező járőr közreműködésével hárítja el a közvetlen veszélyhelyzetet.

Azonban ettől elkülönül azaz eset, amikor lakott területre rendszeresen bejár, s úgy okoz kárt a vad. Jogszabály alapján a vadásztársaság – az általa felmért és alkalmasnak tartott területre és időben – a kárt okozó vad elejtésével kapcsolatos, harmincnapos időtartamra vonatkozó kérelmét eljuttatja a salgótarjáni hivatalhoz, amelyet követően az önkormányzat továbbítja a kérelmet az engedély kiadására jogosult Salgótarjáni Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályára. Az engedély kiadásáról a városvezetés és a vadásztársaság tájékoztatja a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!