jegyzet

2017.12.21. 16:09

Minek az ellenség, ha van szomszéd…

Nagy Orsolya

Sem a rokonait, sem a szomszédjait nem tudja megválogatni az ember, pedig olykor megfordul mindenki fejében, hogy milyen jó lenne. A közelmúltban esett meg velem, hogy a munka és a vásárlás után az esti órákban értem haza. Amikor beléptem az ajtón borzalmas látvány fogadott. Az egész lakást szó szerint belepte a por, az orromig sem láttam el. Először nagyon megijedtem és felszaladtam a felettem lakókhoz.

Minek az ellenség, ha van szomszéd

Azt gondoltam, ők végeznek felújítást. Aztán megtudtam tőlük, hogy két emelettel lejjebb, a földszinten teszik ezt. Mint az kiderült, a por a szellőzőn keresztül jutott be a lakásba. Bekopogtam az érintett személyhez, aki a kárt okozta és kérdőre vontam. Ezen ő teljesen felháborodott, úgy gondolta, ez természetes, hiszen a felújítás ezzel jár. Csak éppen elfelejtette értesíteni a munkálatokról az ott lakókat és az esti órákban megzavarta a nyugalmat. Amikor tudatosult bennem, hogy hiába jártatom a számat, felsiettem a lakásba és a párommal együtt neki láttunk a szellőztetésének. Természetesen ez még nem volt elég, hiszen mindent fehér por borított. Az esti program így a nagytakarítás lett az egyébként is hosszadalmas nap után. Éjjel tizenegy óra felé lettünk készen. Szomorúnak tartom, hogy ennyire nem figyelnek az emberek egymásra és nem tartják tiszteletben a másik nyugalmát, környezetét, holott egy épületben élnek valakivel. Végül arra jutottam, hogy minek az ellenség, ha van szomszéd…

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!