Ecseg

2018.01.16. 11:42

Pályázatokból fejlődik a község

Több tízmillió forintos támogatásból valósulnak meg beruházások a településen, jelenleg több is folyamatban van. A fejlesztésekkel kapcsolatban Moravcsik Ferenc polgármester beszélt lapunknak.

N.O.

– Több pályázatot is elnyert a községünk – mondta. –Az idei évben szeretnénk korszerűsíteni az önkormányzati épületeket, erre a célra összesen nyolcvanhárommillió forintot kaptunk. Ezen felül belföldi forrásból a község vezetősége mintegy hatvanötmillió forintos támogatásra pályázott, amelyet el is nyertünk. Ezt az összeget a település belterületi útjainak felújítására fordítjuk majd, amelynek köszönhetően több utca is megszépül – tette hozzá a polgármester.

Moravcsik Ferenc azt is elmondta, hogy a csatornahálózatot is fejlesztik az év folyamán. Már aláírták a szerződést a kivitelezővel, a munkálatokat pedig várhatóan tavasszal kezdik meg a szakemberek. A község vezetője abban is bízik, hogy a benyújtott, de még el nem bírált pályázataik közül több is sikeres lez, ezek segítségével még ebben az évben, és jövőre is tovább fejlődhet Ecseg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!