Salgótarján

2017.12.07. 14:38

Önkéntesek az onkológián

Az advent a várakozás, a készülődés időszaka, amelynek elsősorban a lelki megtisztulásról, az egymásra figyelésről, valamint a közös beszélgetésekről kellene leginkább szólnia.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete fontosnak tartja, hogy a szeretetből senki se legyen kirekesztve. A felebaráti törődés a civil közösség számára azt is jelenti, hogy erőt és bizalmat nyújtsanak a kórházban lévőknek, hiszen talán nekik a legnehezebb: a család, az otthon melegsége nélkül, a betegágyon, elesetten, kétségek közt lenni. A salgótarjáni alapszervezet ezen gondolatok jegyében tartott foglalkozást, amelynek keretében a jelenlévők mécsestartókat, angyalkákat és karácsonyi díszeket készítettek. A kézműves meglepetést csomagokba tették, és egyéb ajándékok is kerültek mellé. A mintegy ötven csomaggal – az elmúlt évhez hasonlóan – ma a Szent Lázár Megyei Kórház onkológiai osztályának betegeit keresik fel az önkéntesek, a Mikulás kíséretében. A meglepetések mellett a biztató beszélgetések sem maradhatnak majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!