Salgótarján 

2017.12.20. 16:52

Negyven új autót kaptak a megyei rendőrök

Negyven új szolgálati gépjármű került december 19-én, délelőtt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság birtokába.

Gerhát Karina [email protected]

A rendőrség munkájában elengedhetetlen a gyors reagálás, amely elképzelhetetlen az elhasznál kocsik cseréje nélkül.

– A rendőrség napi tevékenységében a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása, illetve a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény – kezdte szavait dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány.

Hozzátette, ezek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos cseréje nélkül. Magyarország kormánya éppen ezért döntött úgy, hogy új rendőrautókkal ajándékozza meg megyénket. A gépkocsik rendszerbe állításával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati gépjárműveinek átlagos életkora nyolc évről hatra csökkent. A beszerzések első ütemében, 2017 év végéig Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes, illetve Suzuki típusú autókat vesznek használatba. Ezekből negyven szolgálati gépkocsit kapott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A gépjárművek maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi elvárásoknak. Fotók: Niederland Dávid

 

A szállító mindegyik gépjárműhöz öt évig, vagy kétszázezer kilométer futásteljesítményig biztosítja a szervizhátteret. Az új gépkocsik már a legmodernebb környezetvédelmi, valamint biztonsági követelmények alapján készültek. Számos vezetést segítő, támogató rendszer is megtalálható bennük. Az autókhoz mind a téli, mind pedig a nyári gumiabroncs-készlet biztosított. Maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi elvárásoknak is. Az egyenruhások felszerelése biztonságosan, és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagtérben. A jelenleg beszerzett gépkocsik mindegyike közepes-, vagy nagy teljesítményű motorral rendelkezik. A gépjárművekre LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. A korszerű szolgálati gépkocsik hatékonyan támogatják a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

 

 

Dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott elmondta: pár esztendővel ezelőtt is nagy öröm volt, hogy modern autók kerültek a főkapitányság birtokába. A mostaniaknak azonban még jobban örülhetnek, hiszen nem mindegy, hogy a gépjárműállomány átlagéletkora nyolc vagy hat év. Az is meghatározó tényező, hogy a szolgálatot teljesítő egyenruhások milyen kulturált autókkal közlekednek, hiszen valamilyen szinten ez is tekintélyt kölcsönöz számukra.

A köszöntők elhangzását követően dr. Nagy László ünnepélyesen is átadta a gépkocsik kulcsait a rendőröknek. Végezetül pedig a jelenlévők kívülről és belülről is megtekinthették az új szerzeményeket.

Köszönet a rend őreinek

– Az egyenruhások áldozatos és tettre kész munkájukkal nemcsak a megye közbiztonságát szolgálták, illetve védték az elmúlt időszakban – mondta Balla Mihály országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos. Hozzátette, a nógrádi rendőrök közül sokan teljesítettek szolgálatot a déli határvidéken, amely nem kis feladatot rótt avállukra. Úgy véli, ezért mi, hétköznapi emberek nem is lehetünk elég hálásak nekik. A köszönetnyilvánítást Magyarország kormánya is fontosnak tartotta, hiszen negyven új gépjárművel ajándékozta meg a rendőr-főkapitányságot. Az országgyűlési képviselő végezetül azt kívánta az egyenruhásoknak, hogy az elkövetkezendő időkben minél kevesebb esetben kelljen fellépniük, hiszen ez azt is jelentené egyben, hogy biztonságosabbá vált az élet Nógrád megyében, a térségben, illetve az egész országban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!