Balassagyarmat

2017.12.03. 15:27

Negyedszázada ápolják a zsidó kultúrát

Színes kulturális műsorral köszöntötték a helyi zsidó hagyományok ápolásában élenjáró Kertész István Alapítvány negyedszázados születésnapját a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában.

H.H.

A rendezvényen részt vett a város izraelita hitközségének vezetői és tagsága mellett az Ipoly-parti település rendszerváltás utáni négy polgármestere, Németh György, Juhász Péter, Lombos István és Medvácz Lajos is.

 

Fotó: Torjay Attila

 

Ifj. Majdán Béla szavalatát követően Teszler Nelli zongoraművész ajándékozta meg a közönséget kiváló, Liszt-művet előadó játékával, majd egy különleges bemutató következett: 1988-ban, az Eldorádó című filmben hangzott el Darvas Ferenc és Bereményi Géza közös szerzeménye, a Holokauszt során elhurcolt emberek tiszteletére írt Ősz hajú rongyos nénike című dal.

Ezt újították most fel, és énekelte a közönség általános elismerését kivívva Teszler Nelli társaságában Nógrádi Gergely operaénekes-kántor. A műsor második részében Majdán Béla művelődéstörténész elevenítette fel az alapítvány huszonöt éves történetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!