Pásztó

2017.11.02. 11:28

Mosolyt csalnak az arcokra közterületi üzeneteikkel

Szeretnénk megmutatni az élet azon apró örömeit, amelyeket néha mi magunk sem veszünk észre a hétköznapok rohanásában – hirdeti a „Ragasszuk tele Pásztót kedves üzenetekkel’’ című rendezvény ötletgazdája, Huczekné Rétvári Mónika.

Nagy Orsolya

BEKÜLDÖTT FOTÓ

A „Ragasszuk tele Pásztót kedves üzenetekkel’’ című eseményt a helyi Nők Civilben Egyesület valósította meg a városban. A nőszervezet elnöke, Huczekné Rétvári Mónika lapunk kérdésére elmondta, hogy az országos kezdeményezéshez azzal a céllal csatlakoztak, hogy olyan gondolatokat osszanak meg, amelyeknek köszönhetően az emberek derűsebben, pozitívabban szemlélhetik a világot.

BEKÜLDÖTT FOTÓ

– Szeretnénk megmutatni az élet azon apró örömeit, amelyeket néha mi magunk sem veszünk észre a hétköznapok rohanásában – mondta Huczekné Rétvári Mónika. – Érdekes, ha az ember egyszer a „rózsaszín szemüvegen” keresztül kezdi nézni a világot, akkor nincs megállás, csak sorolja, hogy miért lehet hálás minden áldott nap. Nem beszélünk itt feltétlenül nagy dolgokról, lehet ez egy optimista gondolat, egy örömteli pillanat, a természet szépsége, egy dal, amelynek hallatán legszívesebben táncra perdülnénk, egy kedves szó, vagy egy finom házi sütemény… A listát a végtelenségig folytathatnánk.

Az elnök az esemény kapcsán elmondta, hogy rengeteg inspiráló idézetet sikerült összeírniuk a résztvevőkkel. A helyszíneket előre felosztották egymás között, de, amint mondta, hiába gyűlt össze több száz üzenet, mégis akadt olyan előre eltervezett helyszín, ahová nem jutott belőlük.

A település lakói most ilyen kedves üzenetekkel találkozhatnak a város különböző pontjain például oszlopokra, kirakatokra, buszmegállókra ragasztva: „Hidd el, hogy szerethető vagy’’, „Egyedinek születtél, nem tökéletesnek’’, „A dolgok szépsége a szeretetben rejlik’’.

– A Nők Civilben Egyesület tagjai rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a program kapcsán, így nem kérdés, hogy folytatják a rendezvényt – mondta Huczekné Rétvári Mónika, aki hozzátette, hogy szeretnének gyakrabban mosolyt csalni az emberek arcára. A városi könyvesboltban éppen ezért egy egész tabló kapott helyet, tele pozitív gondolatokkal, amelyeket a járókelők szabadon hazavihetnek. Bizonyítja az ilyen események szükségességét, hogy ezt a tablót naponta kell cserélni, frissíteni, annyira gyorsan fogynak róla az idézetek.

 

Címkék#Pásztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!