Salgótarján

2017.12.04. 19:46

Makettkiállítással csábítják a múzeumba a gyorsaság szerelmeseit

Viskárdi Péter, Tordai György, ifj. Zengő Árpád, Varga István, Szőke Ákos és Laczkó Péter gyűjteményéből nyílt ma autó modell és makett kiállítás a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban.

S. Csuka Enikő

Az ötödik alkalommal megrendezett tárlaton – amelynek idén első ízben ad otthont a múzeum és amely a következő év február 25-ig várja a látogatókat – Shah Gabriella köszöntötte a megjelenteket, akik között Turi Tamás és ifj. Tóth János is tiszteletét tette.

Tóthné dr. Kerekes Andrea fővédnök köszöntőjében elmondta: – A mostani kiállításon olyan tárgyak is helyet kaptak, amelyek jelképei az országosan és a vidékünkön megrendezett túraautó bajnokságoknak. Így láthatunk autó modelleket Viskárdi Péter jóvoltából, a Salgó Rally plakátjait és műsorfüzeteit pedig Tordai György gyűjtéséből. Felfedezhetjük a modellek széles palettáját Zengő Árpád retro autói és a Varga István gyűjteményéből származó Matchbox-ok körében, de találunk Ferrarit és Volkswagen autókat Szőke Ákostól és házilag készített Ikarusz buszokat, amelyek Laczkó Péter keze munkáját dicsérik – szögezte le Salgótarján jegyzője, aki tisztelettel hajt fejet azok előtt, akik a jelenben is vállalják a 32 éves múltra visszatekintő kiállítás megrendezésének a nehézségeit és összefognak annak érdekében, hogy a magángyűjteményüket a város és tágabb környezete érdeklődő, kíváncsi szemei elé tárják.

Mint megtudtuk, a kiállított tárgyakban való gyönyörködést Viskárdi Péter és Zengő Árpád fotói és diarámái színesítik, amelyek a gyűjtők saját kollekciójából kerültek ki, nem kis érdemet szerezve ezzel fotós munkásságuknak is.

Derűs sztorizgatás a megnyitón – fotó: Niederland Dávid

 

Címkék#makett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!