Salgótarján 

2017.11.21. 07:10

Megyénk fiataljainak tárta fel sikertörténetét

Lakatos Levente író a gyermekek jogainak hete alkalmából a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában „Az én sztorim” címmel tartott előadást megyénk fiataljainak.

Palchuber Kinga

Az életút-bemutatóból az ifjúság megismerhette az Aranykönyv-díjas szerző pályafutásának egy-egy állomását, s eddigi életének közel sem akadálymentes történetét. Lakatos Levente az elmúlt években hazánk egyik legolvasottabb regényírójává avanzsált, ám mint mondta: a siker nem egyik pillanatról a másikra hullott az ölébe, az elismertségért keményen meg kellett dolgoznia.

Lakatos Levente szerint a siker kulcsa az, hogy merjünk nagyot álmodni. Fotó: Niederland Dávid

 

Az előadás elején mindenekelőtt rávilágított arra, hogy gyermekként közel sem volt magabiztos fiú, sőt barátainak számát is egy kezén meg tudta számolni. Végül a magány előli menedéket az írásban és az olvasásban találta meg. A gimnázium befejezése előtt pedig már komolyabban foglalkozott az újságírással, de televíziós műsorvezetőként is kipróbálta magát.

– Kezdetben iskolai cikkeket vetettem papírra, majd ifjúsági magazinba publikáltam, de elmélyedtem a bulvár világában is. Első írásomat – Legyél Sikeres Fiatal! címmel – egy könyvkiadó sem merte közzé tenni, mert ismeretlen szerző voltam a szakmában. Ott álltam kész kézirattal, nagy álmokkal, s összetört reményekkel álmaim kapujában...– ismertette Lakatos Levente.

Hozzátette: akaraterejének köszönhetően végezetül magánkiadásban jelent meg a könyv, amely után a szakmabeliek is elkezdtek felfigyelni alkotói munkájára. Sorra jelentek meg regényei – kezdetben kisebb, majd egyre nagyobb sikerrel.

– Soha ne fogadjatok el nemleges választ, alakítsátok úgy a sorsotokat, hogy a visszajelzés végül „igenné” váljon! – tanácsolta a fiataloknak az író.

 

Hogyan legyél sikeres?

– Hogyan válhattok fiatalon sikeressé? – tette fel a kérdést közönségének Lakatos Levente. A szerző szerint – akármennyire is közhelyesen hangzik – a siker kulcsa nem más, mint az, hogy merjünk nagyot álmodni, higgyünk önmagunkban, legyünk kitartóak, szorgalmasak és merészek, tudjunk áldozatokat hozni, soha ne kényelmesedjünk el, s mindig állítsunk magunk elé új kihívásokat. – Egy kis akaraterővel az ember bármit elérhet, ha nem hátrál meg az első, útjába gördülő akadály elől – nyomatékosított Levente.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!