Rimóc

2017.12.12. 14:04

Kulturális központtá vált a közösségi ház

Több mint tíz éve annak, hogy Rimócon egy baráti társaság úgy döntött, ténylegesen is tesznek valamit a faluért. Megalakították a Környezetet Oltalmazók Baráti Körét, azaz a Kobak egyesületet.

Sz.F.

Ennek tagjai tettek a község rendjéért, tisztaságáért. Pár éve például még nem volt a településen szelektív hulladékgyűjtés, teherautóval rendszeresen összegyűjtötték a házak elé kitett üres műanyagflakonokat.

 

Számos rendezvénynek ad otthont az intézmény. Beküldött fotó

 

Tevékenységi körük később a kulturális életre is kiterjedt: a Kobak 2009-ben a Manga János Közösségi Ház fejlesztésére nyújtott be pályázatot. Az volt a cél, hogy a településen legyen egy olyan közösségi tér, amely kielégítheti a különböző korosztályok, etnikumok, civil szervezetek, intézmények és csoportok rendezvényeinek igényét, s elérhetővé válnak azok a szolgáltatások, amelyekre addig nem volt lehetőség. Az elnyert 52 millió forintból bővítették és fejlesztették az intézményt, amelynek neve Dr. Manga János Közösségi Ház Integrált Közösségi és Szolgáltatási Térre változott. Ennek vezetője a Kobak elnöke, Burik-Vincze Ágota.

A közösségi ház a község kulturális életének központja, fontos szerepet tölt be az információk nyújtásában, illetve továbbításában. Programja széleskörű, minden korosztályt megszólít, hasonlóan a különböző érdeklődésű emberekhez. Burik-Vincze Ágota elmondta: helyet adunk a civil szervezeteknek, összefogják és segítik a helyi települési értéktár összegyűjtését, valamint dokumentációs feladatokat is ellátnak. Helyet adnak a rendezvényeknek. Élővé tették az intézmény életét. A közösségi házban mindenki otthonra találhat.

Programról programra

A Manga János közösségi ház jó és hatékony kapcsolatot ápol az ifjúsági egyesülettel. Emellett különböző tájékoztató rendezvényekkel segítik a helyi vállalkozókat, de szerepel a programjukban az egészséges életmódra nevelés is. A falugazdász is az épületben fogadja az érdeklődőket, de színházi előadásokat tartanak. Sokan ellátogatnak az internetterembe és a könyvtárba is.

 

 

Címkék#Rimóc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!