Bokor

2017.12.12. 16:25

Kis falu nagy harca a vízkárok ellen

Csaknem 35 millió forintos támogatást nyer pályázaton a település önkormányzata.

Nagy Orsolya

Az elmúlt időszakban rengeteg kárt okozott a környező hegyekből lezúduló víz, a gond megoldására az önkormányzat már évek óta keresi a megoldást. Hét éve például a nyári heves zivatarok által okozott károk elhárítása több mint kétmillió forintba került.

Az önkormányzat ezért pályázatot nyújtott be a vízrendezésre. A beruházás célja, hogy a belterületi csapadékot rendezett, felújított és bővített árokrendszeren keresztül vezessék el. A fejlesztésnek köszönhetően növekszik a környezetbiztonság, javul a környezeti állapot és megelőzik a további káreseményeket.

Jelenleg a Szabadság és Béke út árkait burkolják a szakemberek, a kapubejárók átereszeit is átépítik. A megújult rendszer így biztonságosan juttatja el a csapadékvizet a Bokoriág-patakhoz. A projekt során több mint 600 méter hosszan újulnak meg majd a vízelvezető árkok, amelyek 131 lakót védenek meg a vízkároktól. A fejlesztéseket várhatóan jövő év szeptemberében fejezik be.

Címkék#víz#bokor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!