Légy kreatív!

2018.01.25. 16:56

Keresik az év diáktervezőjét

Kárpát-medencei szakmai versenyt hirdet a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSzC).

T.L.

– Szeretnénk megmutatni, hogy a Nógrád megyei szakképzésben világszinten jegyzett oktatási eszközökkel dolgozunk, s tagintézményünk, a Stromfeld mérnök-tanárai is olyan ismeretekhez juttatják a diákjaikat, amelyek piacképesek, s az itt végzettek a megszerzett ismereteik révén komoly szakmai karrier előtt állnak – mondta az SSzC főigazgatója. Gembiczki Ferenc hangsúlyozta: a nógrádi szakiskolákban az utóbbi években több százmillió forint értékű fejlesztéseket hajtottak végre. A duális képzéshez pedig olyan partnereket találtak, akik világszínvonalon végzik a tevékenységüket.

Kreatív megoldásokat várnak a szervezők Fotók: Niederland Dávid

 

Bozó János, a Stromfeld tagintézmény-vezetője elmondta, tanulóik gyakorlatorientáltak, jól felkészültek, rendszeresen részt vesz­nek országos szakmai seregszemléken, s látogatják a legkorszerűbb gyárakat.

Bordás Áron, a verseny társrendezője, a graph­IT Kft. marketingvezetője társaságukról elmondta: a Siemens PLM nemzetközi szoftverfejlesztő céget képviselik Magyarországon. Szakembereik fontosnak tartják a fiatal tehetségek fejlődését, ezért is hirdették meg a Salgótarjáni Szakképzési Centrummal karöltve a 3D CAD tervezési versenyt értékes nyereményekért. A fődíj havi százezer forintos ösztöndíj egy egész éven át.

A nemzetközi verseny kétnapos döntőjét áprilisra, a salgótarjáni Stromfeld-napokra időzítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!