Balassagyarmat

2017.12.21. 20:10

Jótékonykodtak a fogvatartottak

Két helyen is jótékonykodtak december 20-án a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai.

H.H.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által a karácsonyváró időszakban indított jóvátételi programhoz hazánk minden területén csatlakoztak az egyes intézetek.

Balassagyarmaton az elítéltek először a dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetet keresték fel, ahol dr. Szabó Géza igazgató-főorvos jelenlétében adták át az általuk gyűjtött pénzadományt, közel hetvenezer forintot dr. Bauer Viktornak, a gyermekosztály vezető főorvosának. A doktor elmondta, az osztály megfelelő szintű működése, és a betegellátás színvonalának javítása érdekében nagyon fontos, hogy a fenntartói hozzájárulások mellett „kívülről”, civilektől, egyéb szervezetektől és pályázatok révén is részesüljenek támogatásokból, amelyeknek köszönhetően létfontosságú eszközöket és berendezéseket tudnak beszerezni, így nagy hála illeti meg a gyarmati fogvatartottakat is. 

 

 

A rabok ezután Szügy határában közösen vágtak ki egy, az Ipoly Erdő Zrt. által felajánlott fenyőfát, és vitték el a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba. Itt egy már előzetesen felállított fa feldíszítését az otthon lakóinak közreműködésével fejeztek be, majd átnyújtották az intézmény vezetőinek a több mint 200 ezer forint adományozásáról szóló levelet. Ezután kis műsort is adtak vendéglátóiknak. A rendezvényen megjelent és fellépett a megyénkből elszármazott népszerű könnyűzenei énekes, Oláh Gergő is, aki kifejtette, rendkívül nagy örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen minden ilyen fontos kezdeményezés mellé szívesen áll, különösen, ha ez a szülőföldjéhez, a palóc vidékhez kötődik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!