Nógrádmegyer

2017.12.09. 21:21

Fűtéskorszerűsítés öt intézményben

Öt intézmény energetikai korszerűsítésére összesen 169 millió forint pályázati támogatást nyert el a község önkormányzata – mondta Balla Mihály országgyűlési képviselő, fejlesztéséért felelős miniszteri biztos a községben megtartott sajtótájékoztatón.

Sz.F.

 

Szükség van a beruházásra

A Virágsziget Szociális Központban 34 személy számára biztosítanak bentlakásos ellátást. Király Attiláné, az intézmény vezetője elmondta, hogy örül az energetikai felújításnak. Az épületük kívülről és belülről is nagyon szép, de a fűtési rendszerük elavult, rosszak a nyílászárók. Mindezek jelentősen megnövelik az intézmény fűtési számláját. Az épületben több radiátor már nem működött, sokszor a téli hidegben a hősugárzókat is be kellett kapcsolni.

Verbói Gábor a község polgármestere kiemelte, korábban még soha nem nyertek ilyen nagy összeget. A fejlesztések során megújul a Virágsziget Szociális Központ, az óvoda, a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő, valamint a Radics István Művelődési Ház és Könyvtár fűtési rendszere.

Az óvoda épületén már ott vannak a napelemek. A többi helyen a korszerűsítés során szerelik fel a napenergiát hasznosító berendezéseket. A fűtési rendszereket egyedi tervek szerint újítják fel. A polgármesteri hivatallal szomszédos orvosi rendelő épülete – a fűtésrendszerének korszerűsítésével – községháza fűtését is biztosítani fogja.

Verbói Gábor polgármester kifejtette: mindez ez egy hosszú távú befektetés, amelynek köszönhetően jelentősen csökken majd a közüzemi számla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!