Nagybárkány

2018.01.15. 10:53

Bölcsőde lesz a hivatali épületből

Rekordösszeget, mintegy 130 millió forintot nyert a község önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

P. K.

Az összegből bölcsődét alakítanak ki a polgármesteri hivatal régi épületében.

– A település várandóssági/születési számai kecsegtetőek arra nézve, hogy egy bölcsőde létrehozását célozzuk meg. A községben jelenleg is nyolc állapotos kismama van – mondta Dombovári Edina polgármester. Hozzátette: a projekt célja, hogy a településen tizenöt férőhelyes bölcsődei intézmény épüljön. Az intézmény akadálymentesítve, melegítőkonyha és vizesblokk kialakításával, többcélú terem kiépítésével, valamint fedett terasz létrehozásával kezdheti majd meg működését.

Az ingatlanban többek között megtörténik a külső homlokzat hőszigetelése, lecserélik a belső és külső nyílás­zárókat, új tetőszerkezetet építenek, épületvillamossági korszerűsítést valósítanak meg, lecserélik a padlóburkolatot és felújítják a falfelületeket. A fejlesztés során napelemes rendszert is építenek, amellyel tovább csökkenthetik az épület működési költségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!