Szurdokpüspöki

2018.01.17. 12:54

Biciklivel lehet munkába járni

Több mint nyolcszázmillió forintnyi támogatást nyert el a település önkormányzata, hogy kerékpárutat építsenek ki a község és Pásztó között.

N.O.

A beruházás által a Bátonyterenye és Pásztó között tervezett szakasszal együtt a térség legfontosabb munkahelyi terü­letei válnak több városból és faluról is kerékpárosbarát módon megközelíthetővé.

A két település között a biciklis közlekedés lehetősége igencsak korlátozott, részben csak földutakon megoldható, ezért jogosan merült fel a kerékpárút igénye, amelyet szeretnének zöld, azaz természetes területeken megvalósítani.

A tervek szerint a becsült hossz összesen mintegy 11,1 kilométer lesz, amely a Pásztón tervezett ipari parktól vezet majd egészen Szurdok­püspökin a Béke útig.

Az út üzemeltetését és fenntartását az érintett két ön­kormányzat közösen fogja végezni. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben a két tele­pülés között folytatólagos kerékpárforgalmi létesítmény valósul meg, amely nagyban segíti majd a lakosokat. A beruházás várhatóan jövő október­ben ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!