Pásztó

2017.11.06. 13:01

„Az összetartozás, az együtt gondolkodás és cselekvés élménye tart össze minket’’

Tenni a városért és az ott élő emberekért úgy, hogy az mindenki számára örömet okozzon – többek között ez a célja a pásztói Nők Civilben Egyesületnek, amely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

Nagy Orsolya

Tízéves lett a Nők Civilben Egyesület. A jubileum kapcsán a szervezet elnöke, Huczekné Rétvári Mónika felelevenítette az elmúlt egy évtized legszebb pillanatait. Mint mondta, 2007 májusában indult útjára a kezdeményezés. Néhány nő találkozott és hosszas csevegés után úgy döntöttek, szerveznek közösen egy rendezvényt, a Pásztói Rock Fesztivált.

Egyedi ötleteikkel, kreativitásukkal szeretnék színesebbé tenni a város eseményeit. Beküldött fotók.

 

– Nem töprengtünk, nem mérlegeltünk, amolyan hirtelen felindulásból meghoztuk az egyértelműen helyesnek ítélt döntést – emlékszik vissza az egyesület elnöke. A szervezés nem volt könnyű feladat, mégis sikeresnek bizonyult és végül hatalmas népszerűségnek örvendett a fesztivál.

– Élveztük a közös munkát és az együttlétet, ahol mindenki megtalálta a helyét és a feladatát – mondta Huczekné Rétvári Mónika. Ezután úgy döntöttek, nem állnak meg, hanem tovább folytatják tevékenységüket. Létrehozták az egyesületet, akkor még Nők a Szebb Jövőért néven. A jelenlegi közösséget az élet számos területéről érkező nők alkotják. Van közöttük például egészségügyi szakdolgozó, pedagógus, vállalkozó, közművelődési szakember, de nyugdíjas is.

 

A Nők Civilben Egyesület tagjai élvezik a közös munkát és az együttlétet

 

– Ennek a színes összetételnek köszönhető a sokrétű tevékenységünk, ahol mindenki megtalálhatja a helyét, a feladatát és hozzá tud járulni a közös eredményekhez, illetve a sikerekhez. A szervezet munkáját sokszínű közösség, jól szervezettség és feladatmegosztás jellemzi, amelynek köszönhetően nagyszerű csapat kovácsolódott össze. Az összetartozás, az együtt gondolkodás és cselekvés élménye tart össze minket. A család, a munka, a hétköznapok gondjai és problémái mellett mindig van időnk egymásra és az önként vállalt feladatok elvégzésére – fejtette ki a társaskör vezetője.

Természetesen vannak nehezebb napok, próbatételek, de ezeket mindig sikerül megoldaniuk. Az egyesület számos rendezvényt tudhat maga mögött. Rendszeresen szerveznek jótékonysági ruhaosztást, segítik a rászorulókat, valamint különböző témákban tartanak előadásokat és bemutatókat. A tagok közös célja, hogy tegyenek a városért és az itt élő emberekért úgy, hogy az mindenki számára örömet okozzon. Egyedi ötleteikkel, kreativitásukkal szeretnék színesebbé tenni a város eseményeit.

 

Huczekné Rétvári Mónika elnök

Kétszázmillióból létesül Nőközpont

Közel kétszázmillió forint támogatást kap a helyi Nők Civilben Egyesület. A harminc hónapig tartó projekt során Nőközpontot hoznak létre Pásztón, amely átadását követően képzéseknek, programoknak és előadásoknak biztosít helyszínt. A nőket érintő problémák és témák szerepelnek majd a középpontban. A nyertes pályázatnak köszönhetően pedig több ember kap munkát a településen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!